Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 4 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 5 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.010
ABV:
5.1 %
IBU:
24
EBC:
9
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Šviesus lageris

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 5.0 4.000
CaraHell 25.0 0.300
CaraPils 5.0 0.150
      4.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 13.0 20 25
Columbus 14.0 15 5
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Bavarian Lager 2206 (2 gen. 1 L starteris 1.020 OG, 2 paros) 0.0 80

Pastabos

1.5 kg bazinio, 4 L vandentiekio vanduo, dekokcija 100C - 20 min;
2.5 kg bazinio, 5 L vandentiekio vanduo, 62C - 10min;
68C - 45 min;
72C - 10 min;

Komentarai

  • haris

    2012 m. Kovo 5 d.
    Arti, paaiskink man kaip teletabiui, kas yra
    1.5 kg bazinio, 4 L vandentiekio vanduo, dekokcija 100C - 20 min;
    2 kg bazinio, 5 L vandentiekio vanduo, 62C - 10min;
  • Artis

    2012 m. Kovo 5 d.
    Bazinį salyklą dalinu į dvi dalis (1.5 kg ir 2.5 kg). Mažesne dalį į puodą, didesnę į šaltkrepšį. Į puodą pilu 4 L vandens (gaunasi 2.7 L vienam kilogramui) . Puodą su salyklų užkaitinu iki virimo (dekokcija), verdu 20 min. Per tą laiką jau turiu reikiamos temp. vandenį šaltkrepšiui. Po 20 min. dekokcijos į šaltkrepšį pilu puodo turinį ir pridedu likusius karamelinius salyklus. Viską permaišau, kad pasiekti 68C. Toliau viskas įprastai.
  • haris

    2012 m. Balandžio 6 d.
    moki aiskinti, aciu
Prisijungę aludariai