Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 4 d.

Parametrai

OG:
1.072
FG:
1.019
ABV:
7.0 %
IBU:
21
EBC:
11
IBU/OG:
0.29
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.000
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 2.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.000
Vienos salyklas 7.0 0.300
CaraAmber 60.0 0.100
      5.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 4.2 18 60
Hersbrucker (German) 3.7 25 60
Saaz (Czech) 2.9 21 0
      64  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Ardennes 200.0 74

Pastabos

10 g imbiero;
2 citrinų žievelės;
-------------------------------------
išvirtas Learn to Homebrew dienos proga
Alų virti mokėsi žmona (buvau tik puodų kilnotojas)

Komentarai

  • haris

    2012 m. Kovo 5 d.
    oho, seimynine ranga, kad man taip zmona lieptu alu virt, galeciau visa para puodus kilnoti :)
  • zaltys

    2012 m. Birželio 14 d.
    Kaip mielės? Įtarimų nekėlė?
  • Ignieška

    2012 m. Birželio 14 d.
    Va, žalty, kaip tik ketinau rašyt. Viskas norma, padariau starterį, pradėjo judėti, dabar fermenteris pamažu pučias, gyvybė yra :) Ačiū darsyk!
  • zaltys

    2012 m. Birželio 14 d.
    tik ką perskaičiau protingoj knygoj kad norint gauti švarias, siūloma graibyti nuo viršaus fermentacijos metu.
  • konung

    2012 m. Lapkričio 17 d.
    Beveik 7 laipsniai šitam alui duoda malonios šilumos. Galbūt norėtųsi daugiau imbiero. Bet visumoj - rudenio vakarams eina kaip turi būt.
Prisijungę aludariai