Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. lapkričio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. sausio 26 d.

Parametrai

OG:
1.099
FG:
1.023
ABV:
10.0 %
IBU:
18
EBC:
152
IBU/OG:
0.19
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
Avižiniai dribsniai 4.0 0.800
Avižiniai dribsniai 4.0 0.800
Skrudinti miežiai 1155.4 0.500
Skrudinti miežiai 1155.4 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 803.6 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 803.6 0.300
      13.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding 6.0 50 50
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 77

Pastabos

Dribsniai paskrudinami 150 C orkaitėje, kol pradės gelsti.
Salinimas: dribsniai 25 min. 40 C, 

Tada dedam viską:
55 - 10min
65 - 60min
76 - 10 min

Komentarai

  • AJ

    2019 m. Kovo 10 d.
    Pirmas virimas su Klarstein puodu. Efektyvumas pobaisis, bet alus ragaujant po mėnesio.. neturiu prie ko prikibt. Puikus, nuostabus. Viskas ko tikiesi iš stout'o čia yra :)
  • AndriusK

    2019 m. Kovo 10 d.
    Efektyvums pagerėja, kai per salinimo pauzes pamaišai salyklą bunkeryje... 
    PH tinkamą pagaut.
    Variantas daugiau praplaudinėt ir nuvirint skystį.
    Paskutinis virimas atsižvelgiant į aukščiau išvardinta -  75% (bet OG ,žinoma, mažas 1.044)

    Dar chebra daro taip - perpila mentalą i fermenterį, į klarstein pripila švaraus vandens ir dar ratu pavarinėja pro salyklą, tada traukia salyklą lauk ir verda "pirmoką" su "antroku".

  • AJ

    2019 m. Kovo 11 d.
    AndriusK tada toks retorinis klausimas, tai kam ta alaus virimo sistema reikalinga, jei rankinio darbo tiek pat kiek su paprastu puodu..ai susitaikysiu su tuo mažesniu efektyvumu, nes po to bus kaip toje reklamoje: Marytė naudoja brangius skalbimo miltelius, o Petrutė pigius. Abieju suknelės po skalbimo atrodo vienodai, tai kam pirkti brangius? :)
  • AndriusK

    2019 m. Kovo 11 d.
    Leisiu sau atsakyti į retorinį klausimą.
    Pliusai automatinės:
    1. Virtuvė neužimta (turiu paprastą puodą ir jame virdavau/verdu).
    2. Nereikia permesdinėt tekinimui į  tekinimo kubilą, nes salinu virimo puode. ( minus ~30min)
    3. Nereikia tekinti  (minus1h-1,5h)
    4. Ištekinus viską susemt į virimo puodą. (10-15min)

    Minusai:
    1. Mažas efektyvumas
    2. Prastai kontroliuojamas praplovimas (galima priskirti prie mažo eketyvumo, bet parašiau kaip kitą punktą, kad nebūtų žaidimas į vienus vartus)

    Kolkas automatinė laimi.
Prisijungę aludariai