Receptas / Puckiss Kölsch
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. vasario 18 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. kovo 16 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 5.000 | 96.2 | |
BEST Caramel Munich I salyklas | 90.8 | 0.200 | 3.8 | |
5.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt Select (DE) | 4.5 | 40 | 60 | |
Spalt Select (DE) | 4.5 | 25 | 5 | |
65 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale K-97 | 12.0 | 81 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 5.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
Water:
Mash - 22.10 L
Sparge - 12 L
Preboil - 29.83 L
Prechill - 23.9 L
Mash:
64 laips. C.- 60 min.
Būtinai nepamiršti druskų!!!
Fermentation:
1. Atšaldyti misą iki 18 C. ir supilti mieles.
2. Pastatyti į šaldytuvą prie 15 C. kol aktyvi fermentacija (5-7 dienas)
3. Į fermentacijos pabaigą leisti sušilti iki 18 C. vienai parai diacetylui išsivaikščiot.
4. Išsifermentavus, perpilti į antrinę ir po biški numesti temperatūrą iki 2 laipsn. C. 3-4 savaitėm laiko (cold crash).
5. Išpilstyti į butelius.
Mash - 22.10 L
Sparge - 12 L
Preboil - 29.83 L
Prechill - 23.9 L
Mash:
64 laips. C.- 60 min.
Būtinai nepamiršti druskų!!!
Fermentation:
1. Atšaldyti misą iki 18 C. ir supilti mieles.
2. Pastatyti į šaldytuvą prie 15 C. kol aktyvi fermentacija (5-7 dienas)
3. Į fermentacijos pabaigą leisti sušilti iki 18 C. vienai parai diacetylui išsivaikščiot.
4. Išsifermentavus, perpilti į antrinę ir po biški numesti temperatūrą iki 2 laipsn. C. 3-4 savaitėm laiko (cold crash).
5. Išpilstyti į butelius.