Receptas / Jūratės dvaro (Eldorado)
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. rugpjūčio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. vasario 24 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
29
|
|
IBU/OG:
0.57
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 4.800 | 76.9 | |
BEST Melanoidin salyklas | 73.5 | 1.200 | 19.2 | |
Gliukozė (praimingui) | 0.0 | 0.150 | 2.4 | |
BEST Chocolate salyklas | 924.5 | 0.060 | 1.0 | |
Gliukozė (antrinei fermentacijai) | 0.0 | 0.030 | 0.5 | |
6.240 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bravo | 15.5 | 20 | 60 | |
Eldorado | 4.5 | 5 | 10 | |
Eldorado | 4.5 | 5 | 5 | |
Eldorado | 4.5 | 40 | 0 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 77 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 3.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
24 l vandens
64˚C – 60 min
78˚C – 45 min
18-20˚
Originalus – Erstikio MARS receptas
Amarillo apyniai verdant pakeisti Bravo apyniais
64˚C – 60 min
78˚C – 45 min
- Nuleidžiu 12 l misos
- tekinu ~80ºC vandeniu
- 5l (+15 min su cirkuliacija)
- 5 l (iškėlus salyklą)
18-20˚
Originalus – Erstikio MARS receptas
Amarillo apyniai verdant pakeisti Bravo apyniais