Informacija

Kiekis:
3 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. vasario 17 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 20 d.

Parametrai

OG:
1.033
FG:
1.009
ABV:
3.2 %
IBU:
0
EBC:
116
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Konditerinis cukrus (rudas) 502.8 0.300
      0.300

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Kepimo šlapios mielės 35.0 72

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Duona 500.0 g - -
Razinos 30.0 g - -

Pastabos

Vanduo - 4 l 
Duona - 500g - Linkėjimai iš kaimo be cukraus
Cukrus (rudas) - 300 g
Razinos - apie 100 vnt
Mielės - 35 g

P.S. duona supjaustoma juostelėmis ir pakepiname orkaitėje iki parudavimo.
Užvirus vandeniui su ištirpusiu cukrumi ir apie 100 razinų,  sudedama paskrudinta duoną.
Ištirpintos mielės supilame į atvėsusią "misą" 

Paliekame parai, po paros nukošime ir buteliuosime pridėjus po porą dar razinų, butelius dėsime į šaldytuvą, po paros ragausime :)

Cukrus buteliavimui - 20 g (gavosi nesaldus)
Pastaba:
manau galima buvo nelaukti 24 val. fermentacijos 

Pastabos-------------------
Ką galima padaryti geriau:
Pirma 12val mirkyti tik duoną- o vėliau tik viską nukošti ir maišyti su mielėmis, pridėti cukrų ir laikyti 24 val, nugraibant putas:
Kodėl verta daryti kitaip nes:
a) gaunasi, kad 1l vandens sugeria tik duona;
b) cukraus dėjimas bereikalingas;
c) daugiau nuosėdų nors ir persifiltruos per merlių
d) labiau skrudinti duoną, kad nesutrupėtu;

Minusas: ilgesnis 12val procesas :)
Papildomai: galima dar pabandyti prieš pilstant į butelius truputi atvėsinti, kad nusėstu mielės  




Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.0

(1 balsas)

Prisijungę aludariai