Receptas / 140.Barley wine
Informacija
Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
56 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. rugsėjo 9 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. rugsėjo 27 d.
Parametrai
OG:
1.098
|
|
FG:
1.023
|
|
ABV:
9.9 %
|
|
IBU:
51
|
|
EBC:
44
|
|
IBU/OG:
0.52
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter salyklas | 5.0 | 12.500 | 67.6 | |
BEST Munich Dark salyklas | 28.0 | 3.500 | 18.9 | |
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (tamsus) | 59.0 | 2.000 | 10.8 | |
Special B salyklas | 291.4 | 0.500 | 2.7 | |
18.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.0 | 84 | 60 | |
Centennial | 10.5 | 49 | 5 | |
133 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 42.0 | 77 |
Pastabos
Salinimas
1. 64°- 30min
2. 72°-30min
3. Virimas kol pasieki reikiama OG.
Galimi papildomi priedai kad pasiekti OG salyklo ekstraktas, cukrus.
Negali buti daugiau nei 8% bendro salyklo kiekio.
Butinai reikia maisto mielem. Grynas deguonis pries fermentacija. Labai gera aeracija.
Naudoji antros-trecios kartos mieles arba pasidaryti starteri pries.
Apynius nebutinau naudoti kokie nurodyti, svarbu IBU ~50