Informacija

Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
56 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. rugsėjo 9 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. rugsėjo 27 d.

Parametrai

OG:
1.196
FG:
1.045
ABV:
19.8 %
IBU:
21
EBC:
70
IBU/OG:
0.11
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter salyklas 5.0 12.500
Marris Otter salyklas 5.0 12.500
BEST Munich Dark salyklas 28.0 3.500
BEST Munich Dark salyklas 28.0 3.500
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (tamsus) 59.0 2.000
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (tamsus) 59.0 2.000
Special B salyklas 291.4 0.500
Special B salyklas 291.4 0.500
      37.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 84 60
Centennial 10.5 49 5
      133  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 42.0 77

Pastabos

Salinimas 1. 64°- 30min 2. 72°-30min 3. Virimas kol pasieki reikiama OG. Galimi papildomi priedai kad pasiekti OG salyklo ekstraktas, cukrus. Negali buti daugiau nei 8% bendro salyklo kiekio. Butinai reikia maisto mielem. Grynas deguonis pries fermentacija. Labai gera aeracija. Naudoji antros-trecios kartos mieles arba pasidaryti starteri pries. Apynius nebutinau naudoti kokie nurodyti, svarbu IBU ~50
Prisijungę aludariai