Receptas / Šildytuvas
Informacija
Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 8 d.
Parametrai
OG:
1.094
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
9.7 %
|
|
IBU:
87
|
|
EBC:
62
|
|
IBU/OG:
0.93
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vienos salyklas | 7.0 | 3.400 | 69.4 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 20.4 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.200 | 4.1 | |
Melasa | 500.4 | 0.200 | 4.1 | |
Special B | 350.3 | 0.050 | 1.0 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.050 | 1.0 | |
4.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 10.4 | 50 | 60 | |
Hersbrucker (German) | 4.5 | 50 | 20 | |
Hersbrucker (German) | 4.5 | 50 | 5 | |
150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager S-23 (mielių pyragas) | 750.0 | 79 | |
Wyeast 1762 | Belgian Abbey II™ (starteris) | 500.0 | 79 |
Pastabos
Salinimas:
~64-68°C - 120 min. + 1g CaCl2 + 5g NaHCO3
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 70˚C
Išviso 150 min.
pH ~ 5,5
Pirmokas: G = 1,122 V = 3,5 l
Aplinkos temperatūra: ~20°C
Skrudintą sakyklą mirkiau atskirai 0,4 l ~55°C vandens, ištrauką supyliau į puodą, o salyklą į tekinimą. Melasą dėjau likus 10 min.
Misa skani, subalansuota ir "porteriška".
8,5 l užpyliau ant "Mes rūkom alų" mielių, 4,0 l Wyeast 1762 mielėm.
~64-68°C - 120 min. + 1g CaCl2 + 5g NaHCO3
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 70˚C
Išviso 150 min.
pH ~ 5,5
Pirmokas: G = 1,122 V = 3,5 l
Aplinkos temperatūra: ~20°C
Skrudintą sakyklą mirkiau atskirai 0,4 l ~55°C vandens, ištrauką supyliau į puodą, o salyklą į tekinimą. Melasą dėjau likus 10 min.
Misa skani, subalansuota ir "porteriška".
8,5 l užpyliau ant "Mes rūkom alų" mielių, 4,0 l Wyeast 1762 mielėm.