Receptas / Bagyra VIII (b)©
Informacija
Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. vasario 29 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. liepos 29 d.
Parametrai
OG:
1.118
|
|
FG:
1.029
|
|
ABV:
11.5 %
|
|
IBU:
55
|
|
EBC:
123
|
|
IBU/OG:
0.47
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Simpsons Golden Promise Pale Ale salyklas | 5.0 | 5.000 | 39.9 | |
Simpsons Golden Promise Pale Ale salyklas | 5.0 | 5.000 | 39.9 | |
Gliukozė | 0.0 | 0.900 | 7.2 | |
Gliukozė | 0.0 | 0.900 | 7.2 | |
CHÂTEAU Wheat Chocolate salyklas | 908.4 | 0.200 | 1.6 | |
CHÂTEAU Wheat Chocolate salyklas | 908.4 | 0.200 | 1.6 | |
Simpsons Red Rye Crystal | 247.4 | 0.100 | 0.8 | |
Simpsons Red Rye Crystal | 247.4 | 0.100 | 0.8 | |
Sinamar (0.35 chateau wheat black) | 8375.9 | 0.060 | 0.5 | |
Sinamar (0.35 chateau wheat black) | 8375.9 | 0.060 | 0.5 | |
12.520 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Patho | 16.8 | 7 | 80 | |
Patho | 16.8 | 31 | 60 | |
Citra | 11.8 | 20 | 30 | |
Cascade (US) | 5.2 | 100 | 10 | |
Citra | 11.8 | 10 | 1 | |
Nelson Sauvin (biotrans) | 11.1 | 80 | 0 | |
Citra | 11.8 | 70 | 0 | |
Nelson Sauvin | 11.1 | 20 | 0 | |
338 |
Pastabos
Profilis
Ca+2 Mg+2 Na+ Cl- SO4-2
112 5 12 62.0 170
Salinimas (tik GP), 3:1 hidromodulis, pH 5.4
62C - 30 min.,
72C - 20 min,
75C - 10 min.,
tekinam 78C, tekinimo viduryje pridedant chocolate/crystal.
Variantas be Sinamar - 0.35 kg traiškyto kviečių salyko 'Wheat black' užmerkti šaltai parai laiko ir supilti skystąją dalį virimo pabaigoje kartu su gliukoze.
Misos pH - 5.1
Šaldymas iki 16C, fermentacijos temperatūra 18C, pabaigoje leidžiant pakilti iki 21C.
Cascade apynių tikslas - max terpenų atidavimas misai, Nelson Sauvin (biotrans) - tiolių biotransformacijai - prasidėjus aktyviai fermentacijos fazei. Du paskutiniai apyniai - pasibaigus aktyviai fermentacijai beveik kaip ir šaltam apyniavimui.
Mielių blendas sudedamas iškart, vyninių tikslas - transformacija.
Ca+2 Mg+2 Na+ Cl- SO4-2
112 5 12 62.0 170
Salinimas (tik GP), 3:1 hidromodulis, pH 5.4
62C - 30 min.,
72C - 20 min,
75C - 10 min.,
tekinam 78C, tekinimo viduryje pridedant chocolate/crystal.
Variantas be Sinamar - 0.35 kg traiškyto kviečių salyko 'Wheat black' užmerkti šaltai parai laiko ir supilti skystąją dalį virimo pabaigoje kartu su gliukoze.
Misos pH - 5.1
Šaldymas iki 16C, fermentacijos temperatūra 18C, pabaigoje leidžiant pakilti iki 21C.
Cascade apynių tikslas - max terpenų atidavimas misai, Nelson Sauvin (biotrans) - tiolių biotransformacijai - prasidėjus aktyviai fermentacijos fazei. Du paskutiniai apyniai - pasibaigus aktyviai fermentacijai beveik kaip ir šaltam apyniavimui.
Mielių blendas sudedamas iškart, vyninių tikslas - transformacija.