Receptas / Šiaurės miestelio pašvaistė
Informacija
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.32
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Tarwebier apyniuotas salyklo ekstraktas (Brewferm) | 15.0 | 1.500 | 60.0 | |
Muntons beerkit enchancer (sausas ekstraktas+gliukozė) | 2.0 | 1.000 | 40.0 | |
2.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Karčiosios apelsinų žievelės | 0.0 | 25 | 20 | |
Apyniai ekstrakte, IBU sureguliavimui | 10.0 | 20 | 10 | |
Kalendra (netraiškytos sėklos) | 0.0 | 20 | 5 | |
Cascade (U.S.) | 7.0 | 22 | 5 | |
87 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Witbier mielės iš rinkinuko | 12.0 | 74 |
Pastabos
Kai pradėjau daryti alų ir kelis kartus padariau iš rinkinukų (angl. beerkit), nusprendžiau kažkiek daugiau įtakoti skonį ir rinkinukus pagerindavau apyniais bei prieskoniais. Nusprendžiau prisiminti senus laikus ir padariau tokį greitą kvietinį alų su prieskoniais.
Beerkit enchancer pusę kilogramo paviriau 20 min. 5l vandens, žieveles viriau 20 min., apynius ir kalendrą - 5 min. Tada ištirpdžiau rinkinuko ekstraktą supyliau viską į fermenterį ir papildžiau šaltu vandeniu. Mieles rehidravau 15 min.
Beerkit enchancer pusę kilogramo paviriau 20 min. 5l vandens, žieveles viriau 20 min., apynius ir kalendrą - 5 min. Tada ištirpdžiau rinkinuko ekstraktą supyliau viską į fermenterį ir papildžiau šaltu vandeniu. Mieles rehidravau 15 min.
GiN
2013 m. Sausio 11 d.runce
2013 m. Vasario 12 d.konung
2013 m. Kovo 2 d.vapas
2013 m. Kovo 2 d.p.s. žmonai taip patiko, kad naktį tave sapnavo :)
GiN
2013 m. Kovo 2 d.@vapas: ačiū už įvertinimą, o žmonai - linkėjimai :)