Receptas / kvietinux
Informacija
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
8
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.15
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (šviesus) | 4.0 | 4.000 | 61.5 | |
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 2.000 | 30.8 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.500 | 7.7 | |
6.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 4.0 | 20 | 60 | |
Kalendru seklos | 0.0 | 10 | 10 | |
Curacao | 0.5 | 20 | 10 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 12.0 | 72 |
Pastabos
Dribsnius apvirti 30min )(jei iš maksimos paprasti)
Salinimas 55 10min
65 60min
keliam 78 tekinam
Salinimas 55 10min
65 60min
keliam 78 tekinam
west
2013 m. Gegužės 23 d.skonis geresnis ir tekinsis geriau.
apynių dėčiau iki kokio 15-18 IBU nors čia skonio reikalas.
dribsnius nežinau kam bet aš nieko nedarau dedu kartu su salyklu. kam tas apvirimas?
Lrytas1
2013 m. Gegužės 23 d.pofke
2013 m. Gegužės 23 d.HOEGAARDEN WHITE
OG: 12P
ABV: 4.8%
IBU: 12
Salyklai: 40% Nesalyklinių kviečių, 60% miežių salyklo
Prieskoniai - kalendra, apelsino žievė
Apyniai - Tomahawk, Nugget
Mielės bravoro
Pirminė f. - mielės dedamos prie 18C, pakyla iki 25C, 5 dienos
Antrinė f. - 12-15C, 2-3 savaitės
Salinimo režimas - trukmė nežinoma, tolygiai keliama nuo 50 iki 75C
Tekinama ~2h
Apyniai dedami 20 min iki virimo pabaigos, kalendra ir Kiurasao prieš pat virimo pabaigą (flameout).
Tai tokie ir patarimai.
Peckelis
2013 m. Gegužės 24 d.Ir aš pamutinsiu vandenį. Receptūra - gero ekstraktyvumo miežių salyklas (apie 40-60%), kvietiniai dribsniai (iki 40%), geresnei putai iki 5% avižinių dribsnių, galim kukurūzų, jei nori šviesos. Yra receptų, kur esama kvietinio salyklo, nu bet netankiai (šiaip nieko blogo).
Jei dribsniai aliniai, jokio virimo nereikia - kleisterį gausi. Jei max`iminiai - pirk greito paruošimo, ten su jais jau pabendrauta reikiama kryptim. O ką tikrai reikia padaryti, tai apie 40 laipsnių vandenyje pamirkyti/palaikyti bent pusvalandį (galima ir daugiau, nesurūgs). Jei naudojam kvietinį salyklą, Hoe tiesiog būtina salinti bet 20-30 min. prie 50 laipsnių baltymų grandinių sutraukymui.
Pats visumą salinau 67 laipsnių temp. 90 min., tekinau 77, pH 5,2-5,3 (jei aukštesnis, neišeis šviesus Hoe). Būtų gerai neperlipti tekinimo temp., nes taninai Hoe nėra laukiami svečiai.
Prieskoniai. Hoe prašo ramunėlių! Galima truputį kardamono (1-2 anšteles), nu, ir kas be ko, kalendra ir curacao(šito gal nevirt). Toks tai minčių kratinys.
O šiaip - būk draugas, skaityk, pvz., Vikį. Žmonės krūvą laiko sunaudojo, info vienan daiktan sudėjo. Naudokis. Pradžiai - kasyklos ten:D
Lrytas1
2013 m. Gegužės 24 d.