Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 23 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.014
ABV:
4.9 %
IBU:
8
EBC:
8
IBU/OG:
0.15
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 4.0 4.000
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 2.000
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.500
      6.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.0 20 60
Kalendru seklos 0.0 10 10
Curacao 0.5 20 10
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 72

Pastabos

Dribsnius apvirti 30min )(jei iš maksimos paprasti)

Salinimas 55 10min
65 60min
keliam 78 tekinam

Komentarai

  • west

    2013 m. Gegužės 23 d.
    aš keisčiau sekančiai, salyklo ir kviečių dėčiau 50/50
    skonis geresnis ir tekinsis geriau.
    apynių dėčiau iki kokio 15-18 IBU nors čia skonio reikalas.
    dribsnius nežinau kam bet aš nieko nedarau dedu kartu su salyklu. kam tas apvirimas?
  • Lrytas1

    2013 m. Gegužės 23 d.  
    Su apvirimu paaiškino, jei jei termiškai neapdoroti tai reikia apvirt, jei iš savoalaus tai teisiai su salyklu. Neapvirinėsiu :)
  • pofke

    2013 m. Gegužės 23 d.  
    Iš "Brewing with Wheat" knygos:

    HOEGAARDEN WHITE
    OG: 12P
    ABV: 4.8%
    IBU: 12
    Salyklai: 40% Nesalyklinių kviečių, 60% miežių salyklo
    Prieskoniai - kalendra, apelsino žievė
    Apyniai - Tomahawk, Nugget
    Mielės bravoro
    Pirminė f. - mielės dedamos prie 18C, pakyla iki 25C, 5 dienos
    Antrinė f. - 12-15C, 2-3 savaitės

    Salinimo režimas - trukmė nežinoma, tolygiai keliama nuo 50 iki 75C

    Tekinama ~2h

    Apyniai dedami 20 min iki virimo pabaigos, kalendra ir Kiurasao prieš pat virimo pabaigą (flameout).

    Tai tokie ir patarimai.
  • Peckelis

    2013 m. Gegužės 24 d.
    Kaip yra sakęs Regis, gandų apie Hoe - trys vežimai ir ketvirto laukiam:) Populiarus, vienok.
    Ir aš pamutinsiu vandenį. Receptūra - gero ekstraktyvumo miežių salyklas (apie 40-60%), kvietiniai dribsniai (iki 40%), geresnei putai iki 5% avižinių dribsnių, galim kukurūzų, jei nori šviesos. Yra receptų, kur esama kvietinio salyklo, nu bet netankiai (šiaip nieko blogo).
    Jei dribsniai aliniai, jokio virimo nereikia - kleisterį gausi. Jei max`iminiai - pirk greito paruošimo, ten su jais jau pabendrauta reikiama kryptim. O ką tikrai reikia padaryti, tai apie 40 laipsnių vandenyje pamirkyti/palaikyti bent pusvalandį (galima ir daugiau, nesurūgs). Jei naudojam kvietinį salyklą, Hoe tiesiog būtina salinti bet 20-30 min. prie 50 laipsnių baltymų grandinių sutraukymui.
    Pats visumą salinau 67 laipsnių temp. 90 min., tekinau 77, pH 5,2-5,3 (jei aukštesnis, neišeis šviesus Hoe). Būtų gerai neperlipti tekinimo temp., nes taninai Hoe nėra laukiami svečiai.
    Prieskoniai. Hoe prašo ramunėlių! Galima truputį kardamono (1-2 anšteles), nu, ir kas be ko, kalendra ir curacao(šito gal nevirt). Toks tai minčių kratinys.

    O šiaip - būk draugas, skaityk, pvz., Vikį. Žmonės krūvą laiko sunaudojo, info vienan daiktan sudėjo. Naudokis. Pradžiai - kasyklos ten:D
  • Lrytas1

    2013 m. Gegužės 24 d.
    Nu užraugiau, imečiau du pakelius ramunėlių 15min. OG 1.050. Misa kvepia nerealiai :)
Prisijungę aludariai