Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 8 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 21 d.

Parametrai

OG:
1.074
FG:
1.018
ABV:
7.2 %
IBU:
37
EBC:
11
IBU/OG:
0.50
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Salyklas * 3.0 3.000
Iš ūkininkų turgaus 3.0 1.000
CaraHell 25.0 0.500
Salyklas* 3.0 0.270
Salyklas* 3.0 0.160
Riekė juodos duonos 3.0 0.000
Dvi riekės batono 3.0 0.000
      4.930

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 2.6 10 60
Magnum 9.0 30 60
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
urquell, pastovėjusios, truputį papuvusios 12.0 75

Pastabos

RO/krano - 80/20. +1gCaSO4 +0.5gCaCl2 /10L
2L/kg
10L 45C > 40C 10min.
keliam ant ugnies iki 68C (dugnas truputį pasvilo)
salinta kubile
nutekinti pirmoką,pradėti jį virti,pakartoti
Ca 53
Mg 8
SO4 77
Na 12
Cl 38
HCO3 78
RA 21

* salyklai rasti namie be užrašų. gali būt pils, munchen..

mielės į šiltą misą, rūry 14c, neabejotinai perkais

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.4

(2 balsai)

Komentarai

  • Peckelis

    2013 m. Gegužės 10 d.
    Receptūroj taip norėtųsi tęst ...šmotas lašinių, pusė cibulio :)))) Ir temperatūra tikriausiai rūsy, a ne? :DD
    Alelis su užkanda, vienok.
  • zaltys

    2013 m. Birželio 30 d.
    vertinu kaip naujo stiliau alų
Prisijungę aludariai