Receptas / Pasiklydę rugiuos ties kaldera (aka: Hop Rod Rye)
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 29 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 11 d.
Parametrai
OG:
1.068
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
7.8 %
|
|
IBU:
94
|
|
EBC:
29
|
|
IBU/OG:
1.39
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Halcyon Pale Ale | 6.0 | 1.600 | 31.1 | |
Čekiškas pils salyklas | 3.0 | 1.400 | 27.2 | |
Rugių salyklas | 6.0 | 0.850 | 16.5 | |
Ruginiai dribsniai | 4.0 | 0.400 | 7.8 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.390 | 7.6 | |
CaraPils | 5.0 | 0.250 | 4.9 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.200 | 3.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.050 | 1.0 | |
5.140 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 13.6 | 18 | 60 | |
Apollo | 19.0 | 20 | 58 | |
Cascade (U.S.) | 7.7 | 8 | 30 | |
Cascade (U.S.) | 7.7 | 21 | 1 | |
Amarillo | 8.0 | 18 | 0 | |
Columbus | 13.6 | 40 | 0 | |
125 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) II generacija | 300.0 | 88 |
Pastabos
Rugių salyklo 825 gr. ruginių dribsnių 0.427, miuncheno 0.390, kvietinio ir carapils 0.225, juodo 0.037
Salinimas 1 val 63, 40 min 67, 20 min 72, tekinam 77, pridėdami black, verdam 90 min. Laikom karštą 15 min., vėsinam. Mielės - pyragas, nupylus Prima IPA, misos temp. 23
Apyniai paskutiniai du - sausam.
Salinimas 1 val 63, 40 min 67, 20 min 72, tekinam 77, pridėdami black, verdam 90 min. Laikom karštą 15 min., vėsinam. Mielės - pyragas, nupylus Prima IPA, misos temp. 23
Apyniai paskutiniai du - sausam.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
6.9
(2 balsai)
Komentarai
-
AJ
2014 m. Vasario 14 d.Viešink receptą, nes alus vertas klonavimo :) -
Peckelis
2016 m. Sausio 10 d.Taigi, viskas turi savo pabaigą. Ragauju paskutinį butelaitį. Apyniai pasėdę stiprokai, bet dar IPA`as, sumaišyti su niekuo negalima. Puikus alus. Dviejų su puse metų IPA`as. Nors tegiama, kad apyniuotų brandinti nereikia, šitokį va vieną po kitos net nežinau, kiek taurių išlaižyčiau :)
4.4
Aromatas nėra malonus, jaučiamas alkoholis. Panašu į oksiduotus apynius.
Skaidrus, gintaro spalva. Puta netvari
Skonis nemalonus, jaučiamas alkoholis. Poskonyje išlieka vidutinio intensyvumo kartumas.
Ragautas "Maišas salyklo: IPA" metu.