Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
85 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 5 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.018
ABV:
5.5 %
IBU:
34
EBC:
66
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 4.000
Avižiniai dribsniai 4.0 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.200
Peated Whiskey Malt 3.0 0.050
      5.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Green Bullet (New Zealand) 12.0 25 55
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast American Ale II 1272 (II karta) 250.0 70

Pastabos

Salinimas:

65 C - 90 min.
78 - 10 min

INFO--> Caranavi Bolivia Coffee: Daug saldumo ir obuolinio rūgštumo su gvazdikėlių, kakavos, apelsino žievelės užuominomis. Labai tiršta ir sirupinga kava.

Visi skrudinti dedami prieš užkeliant temp. iki 78 C.

Kavos pupeles užpilti 0.5 l šaltu virintu vandeniu ir palikti porai dienų šaldytuve. Surinkta sunka pilama į antrinę. Kartusis šokoladas 200 g paverdamas su vandeniu ir atvėsintas taip pat pilamas į antrinę.

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.8

(2 balsai)

Komentarai

  • AJ

    2013 m. Spalio 24 d.
    Hm gera mintis :)
    Na pabandysiu išvirt savaitgalį, pažiūrėsim kas čia gausis. Dėkui už patarimus!
  • svyturys

    2013 m. Spalio 25 d.  
    Beskaitydamas prisiminiau, kad turiu kažkada seniai susigeneravęs http://www.atvirasalus.lt/recipes/view/372-romanovas?auth_key=451894210f6f4848969d0a69aa949c3d">receptą. Matyt reikia AJ kompaniją palaikyt ir pravirt su kavute :)
  • Artis

    2013 m. Lapkričio 16 d.
    Smagu, kad pačiam patinka alus. Pastebėti noriu, kad labai geri apyniai parinkti. Green bullet man šių metų atradimas. Praviriau šviesų lageri ir tamsu eli. Tamsiam eliui labiau man tiko.
  • AJ

    2013 m. Lapkričio 17 d.
    Aš šituos apynius naudojau tik tamsaus alaus (pora stautų, kartą Biteris) kartinimui - gavosi puikiai. Kaip aromate jie suveiktų man paslaptis :]
  • AJ

    2013 m. Gruodžio 20 d.
    Arti dėkui už įvertinimą, išties kitą kartą planuodamas kavos stouta tikrai kelčiau bent iki 6.5 ABV, dėčiau kavos didesnį "nuovirą" ir salinčiau aukštesnėj temperatūroj, kad gaut didesnį alaus kūną. Salyklo pagrindas manau neblogas.
Prisijungę aludariai