Receptas / Caranavi Coffee Stout
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 5 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
34
|
|
EBC:
66
|
|
IBU/OG:
0.56
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas | 7.0 | 4.000 | 79.2 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.500 | 9.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.300 | 5.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.200 | 4.0 | |
Peated Whiskey Malt | 3.0 | 0.050 | 1.0 | |
5.050 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Green Bullet (New Zealand) | 12.0 | 25 | 55 | |
25 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast American Ale II 1272 (II karta) | 250.0 | 70 |
Pastabos
Salinimas:
65 C - 90 min.
78 - 10 min
INFO--> Caranavi Bolivia Coffee: Daug saldumo ir obuolinio rūgštumo su gvazdikėlių, kakavos, apelsino žievelės užuominomis. Labai tiršta ir sirupinga kava.
Visi skrudinti dedami prieš užkeliant temp. iki 78 C.
Kavos pupeles užpilti 0.5 l šaltu virintu vandeniu ir palikti porai dienų šaldytuve. Surinkta sunka pilama į antrinę. Kartusis šokoladas 200 g paverdamas su vandeniu ir atvėsintas taip pat pilamas į antrinę.
65 C - 90 min.
78 - 10 min
INFO--> Caranavi Bolivia Coffee: Daug saldumo ir obuolinio rūgštumo su gvazdikėlių, kakavos, apelsino žievelės užuominomis. Labai tiršta ir sirupinga kava.
Visi skrudinti dedami prieš užkeliant temp. iki 78 C.
Kavos pupeles užpilti 0.5 l šaltu virintu vandeniu ir palikti porai dienų šaldytuve. Surinkta sunka pilama į antrinę. Kartusis šokoladas 200 g paverdamas su vandeniu ir atvėsintas taip pat pilamas į antrinę.
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.8
(2 balsai)
Komentarai
-
AJ
2013 m. Spalio 24 d.Hm gera mintis :)
Na pabandysiu išvirt savaitgalį, pažiūrėsim kas čia gausis. Dėkui už patarimus! -
svyturys
2013 m. Spalio 25 d.Beskaitydamas prisiminiau, kad turiu kažkada seniai susigeneravęs http://www.atvirasalus.lt/recipes/view/372-romanovas?auth_key=451894210f6f4848969d0a69aa949c3d">receptą. Matyt reikia AJ kompaniją palaikyt ir pravirt su kavute :) -
Artis
2013 m. Lapkričio 16 d.Smagu, kad pačiam patinka alus. Pastebėti noriu, kad labai geri apyniai parinkti. Green bullet man šių metų atradimas. Praviriau šviesų lageri ir tamsu eli. Tamsiam eliui labiau man tiko. -
AJ
2013 m. Lapkričio 17 d.Aš šituos apynius naudojau tik tamsaus alaus (pora stautų, kartą Biteris) kartinimui - gavosi puikiai. Kaip aromate jie suveiktų man paslaptis :] -
AJ
2013 m. Gruodžio 20 d.Arti dėkui už įvertinimą, išties kitą kartą planuodamas kavos stouta tikrai kelčiau bent iki 6.5 ABV, dėčiau kavos didesnį "nuovirą" ir salinčiau aukštesnėj temperatūroj, kad gaut didesnį alaus kūną. Salyklo pagrindas manau neblogas.
8.6
Aromate skrudintas salyklas ir tik jis. Daugiau nieko nepagavau. Stengiausi pagauti.
Juodas kaip tamsiausia žiemos naktis. Puta buvo, bet greit nusėdo. Jaunas alus, po ilgesnio brandimo susitvarkys.
Kava. Ji tikrai jaučiasi. Nedominuoja. Apynių nejaučiu, bet jų čia ir netrūksta, ne tas alus. Man primena šaltos kavos gėrimą. Geras! Ir už tai dedu didžiausia pliusą. Šaunuolis!
Truputi trūksta karbonizacijos, bet tai smulkmena. Geriasi labai skaniai. Toks Coffee Stout'as.
Tikrai labai patiko. Rekomenduočiau jį pagaminti didesnį t.y. daugiau abv, daugiau kavos. Tokį ekspreso. Tikrai pavyks.