Receptas / BPorteris
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 30 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
49
|
|
EBC:
62
|
|
IBU/OG:
0.77
|
ryškus apynių skonis
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 3.000 | 41.6 | |
BEST Munich salyklas | 15.0 | 3.000 | 41.6 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 0.500 | 6.9 | |
BEST Caramel Malt dark II salyklas | 160.1 | 0.350 | 4.8 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.250 | 3.5 | |
BEST Black salyklas | 1000.8 | 0.120 | 1.7 | |
7.220 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 8.0 | 60 | 60 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Švyturio lagerio naudotos | 700.0 | 75 |
Pastabos
Mash Krano 18l + 2g CaSo4
5g NaHCO3 į virimą
50c 5min
65c 40min
70C 30min
76C 15min
5g NaHCO3 į virimą
50c 5min
65c 40min
70C 30min
76C 15min
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.4
(4 balsai)
Komentarai
-
Gytis
2013 m. Gruodžio 20 d.Čia fosf.rūgšties tikrai nereikia. -
Lrytas1
2013 m. Gruodžio 20 d.Įkalbėjot :) Beliko išsiaiškint ką su mash PH daryt nes jei dar dadėjus 3g NaHCO3 RA gaunasi 214 CaCO3 294, o PH jau 5,71
-
Lrytas1
2013 m. Gruodžio 20 d.Logiška
Dėkui
-
runce
2013 m. Gruodžio 20 d.galiu prigriebt panevėžio vandens, bet į vilnių išvažiuoju po pusvalandžio, nespėsi atrašyt. ir net nežinau ar tu iš vilniaus -
Lrytas1
2013 m. Gruodžio 20 d.Ačiū, apsieisiu kaip nors vilnietišku vandeniu :)
Aludarių Taurė 2014
2014 m. balandžio 11 d.