Informacija

Kiekis:
4 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 26 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.011
ABV:
4.5 %
IBU:
7
EBC:
7
IBU/OG:
0.15
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 0.450
BEST Kvietinis salyklas 4.0 0.450
      0.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 5.0 2 60
      2  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Švyturio BALTO 100.0 75

Pastabos

Salinimas:
45°C - 10 min.
50°C - 10 min.
67°C - 30 min.
71°C - 20 min.
76°C -> out

Apelsinų žievelių - 5 g virimo metu (30 min.).

Šiuo alum noriu pasibandyti BEST kvietinį salyklą ir pasitikrinti, ar dar gyvos BALTO mielės. Jei viskas pavyks, kaip planuota, kartosiu didesnį kiekį.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.6

(1 balsas)

Komentarai

  • Lrytas1

    2014 m. Sausio 23 d.
    O BIAB ne paprasčiau ?
  • GiN

    2014 m. Sausio 23 d.
    Kiek žinau, mirkant su maišu, labai žemas efektyvumas turėtų gautis.
  • GiN

    2014 m. Sausio 23 d.
    Pasiskaičiau BIAB skiriasi nuo mirkymo, efektyvumas neturėtų labai kristi, bet reikia maišo ir pan. Manau darysiu BIAB, bet be maišo - drambalų nebijau, kvietiniam nemaišo, o dideli vis tiek nusės fermentacijos metu.
  • GiN

    2014 m. Sausio 26 d.
    Salinau puode, darant tokį mažą kiekį - kaifas kelti temperatūras, jokio vargo. Paskui nupyliau viską per sietą, labai gerai nusifiltravo. Mielės gyvos, per parą užsivedė (be starterio). Dabar beliko įsitikint, ar tik gyvos, ar netgi ir sveikos :)
  • Peckelis

    2014 m. Sausio 26 d.
    Nu matai, o tu bijojai:))
Prisijungę aludariai