Receptas / Kvietinis mažas
Informacija
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
4.5 %
|
|
IBU:
7
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.15
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 0.450 | 50.0 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 0.450 | 50.0 | |
0.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfruh | 5.0 | 2 | 60 | |
2 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Švyturio BALTO | 100.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
45°C - 10 min.
50°C - 10 min.
67°C - 30 min.
71°C - 20 min.
76°C -> out
Apelsinų žievelių - 5 g virimo metu (30 min.).
Šiuo alum noriu pasibandyti BEST kvietinį salyklą ir pasitikrinti, ar dar gyvos BALTO mielės. Jei viskas pavyks, kaip planuota, kartosiu didesnį kiekį.
45°C - 10 min.
50°C - 10 min.
67°C - 30 min.
71°C - 20 min.
76°C -> out
Apelsinų žievelių - 5 g virimo metu (30 min.).
Šiuo alum noriu pasibandyti BEST kvietinį salyklą ir pasitikrinti, ar dar gyvos BALTO mielės. Jei viskas pavyks, kaip planuota, kartosiu didesnį kiekį.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.6
(1 balsas)
Komentarai
-
Lrytas1
2014 m. Sausio 23 d.O BIAB ne paprasčiau ? -
GiN
2014 m. Sausio 23 d.Kiek žinau, mirkant su maišu, labai žemas efektyvumas turėtų gautis. -
GiN
2014 m. Sausio 23 d.Pasiskaičiau BIAB skiriasi nuo mirkymo, efektyvumas neturėtų labai kristi, bet reikia maišo ir pan. Manau darysiu BIAB, bet be maišo - drambalų nebijau, kvietiniam nemaišo, o dideli vis tiek nusės fermentacijos metu. -
GiN
2014 m. Sausio 26 d.Salinau puode, darant tokį mažą kiekį - kaifas kelti temperatūras, jokio vargo. Paskui nupyliau viską per sietą, labai gerai nusifiltravo. Mielės gyvos, per parą užsivedė (be starterio). Dabar beliko įsitikint, ar tik gyvos, ar netgi ir sveikos :) -
Peckelis
2014 m. Sausio 26 d.Nu matai, o tu bijojai:))
8.6
Labai geras kvietinis. Tiesiog puikus.