Receptas / Viskio stiprusis
Informacija
Parametrai
OG:
1.078
|
|
FG:
1.023
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
29
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Viskio salyklas "Brewferm" | 5.0 | 3.800 | 47.0 | |
Čekiškas pilsner | 3.0 | 3.000 | 37.1 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 6.2 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.400 | 4.9 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.300 | 3.7 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.090 | 1.1 | |
8.090 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Target (U.K.) | 11.6 | 28 | 60 | |
28 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Yeast 1028 London Ale | 350.0 | 70 |
Pastabos
50 C - 10 min tik baziniam salyklui
67 C - 60 min
78 C - 10 min
Kerpena 8 g - 10 min.
67 C - 60 min
78 C - 10 min
Kerpena 8 g - 10 min.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.6
(4 balsai)
Komentarai
-
Peckelis
2014 m. Sausio 15 d.Apynius tokius turi ar eksperimentuoji? Nelabai jie bock`ui (jei į stilių taikai), bet nepabandęs nežinosi. Gali pjautis dūmas su Cascade aromate. -
Gytis
2014 m. Sausio 15 d.Kaip bock'ui, mielės abejotinos. Apyniai irgi. Salyklai ne visai tradiciniai, sakyčiau. Ar tu tikras, kad virsi bock'ą? Gal suklydai parinkdamas stilių? -
AJ
2014 m. Sausio 15 d.Išties apynių tai yra likučiai, ir cascade gal vis tik paliksiu prie kokiu 30 min ir toliau nebemesiu. Mielės šios pakankamai neutralios, tad gal tik stilius netinkamas. O pagal medžiagas kas čia gaunasi? Dar yra belgiškos mielės WYEAST XL 1388 BELG.STRONG ALE, bet vargu ar čia jos pagelbės :) -
audryla
2014 m. Sausio 15 d.Pagal stiliaus aprašą turi būti: "Švarios lagerio mielės"... O Tu ką dedi? Neutralias elio mieles...
Tai Tavo manymu tas pats? -
AJ
2014 m. Sausio 15 d.Pasirodo dar radau užsilikusias Notti mieles, gal į jas keist? Ir fermentuot prie +14-15 C?
Aludarių Taurė 2014
2014 m. balandžio 11 d.