Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 25 d.

Parametrai

OG:
1.078
FG:
1.023
ABV:
7.1 %
IBU:
28
EBC:
29
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2014

    2014 m. balandžio 11 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Rūkyti alūs
    Surinkti taškai: 140.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viskio salyklas "Brewferm" 5.0 3.800
Čekiškas pilsner 3.0 3.000
CaraPils 5.0 0.500
Miežiniai dribsniai 3.0 0.400
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.090
      8.090

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target (U.K.) 11.6 28 60
      28  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Yeast 1028 London Ale 350.0 70

Pastabos

50 C - 10 min tik baziniam salyklui
67 C - 60 min
78 C - 10 min

Kerpena 8 g - 10 min.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.6

(4 balsai)

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Sausio 15 d.
    Apynius tokius turi ar eksperimentuoji? Nelabai jie bock`ui (jei į stilių taikai), bet nepabandęs nežinosi. Gali pjautis dūmas su Cascade aromate.
  • Gytis

    2014 m. Sausio 15 d.
    Kaip bock'ui, mielės abejotinos. Apyniai irgi. Salyklai ne visai tradiciniai, sakyčiau. Ar tu tikras, kad virsi bock'ą? Gal suklydai parinkdamas stilių?
  • AJ

    2014 m. Sausio 15 d.
    Išties apynių tai yra likučiai, ir cascade gal vis tik paliksiu prie kokiu 30 min ir toliau nebemesiu. Mielės šios pakankamai neutralios, tad gal tik stilius netinkamas. O pagal medžiagas kas čia gaunasi? Dar yra belgiškos mielės WYEAST XL 1388 BELG.STRONG ALE, bet vargu ar čia jos pagelbės :)
  • audryla

    2014 m. Sausio 15 d.
    Pagal stiliaus aprašą turi būti: "Švarios lagerio mielės"... O Tu ką dedi? Neutralias elio mieles...
    Tai Tavo manymu tas pats?
  • AJ

    2014 m. Sausio 15 d.
    Pasirodo dar radau užsilikusias Notti mieles, gal į jas keist? Ir fermentuot prie +14-15 C?
Prisijungę aludariai