Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 3 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.015
ABV:
5.7 %
IBU:
23
EBC:
54
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich salyklas 15.0 4.900
Special B 350.3 0.500
BEST Caramel Malt dark I salyklas 105.1 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.100
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.0 50 60
Saaz (Czech) 4.0 25 15
      75  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Lager 24.0 75

Pastabos

vanduo
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=X5N4S5J

29L ir tekinimui 6L

po aušinimo palaikyti 30min

50c 5min
65c 90min
70C 30min
76C 20min

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.4

(2 balsai)

Komentarai

  • SkyNaras

    2014 m. Sausio 30 d.
    Gal kas iš išmanančių pakomentuos ar teisingas pats receptas ir vandens chemija?
  • Lrytas1

    2014 m. Sausio 30 d.
  • SkyNaras

    2014 m. Sausio 30 d.
    Dėkui, tyrinėju.
    Saaz tikrai nerizikuoti dėl šieno skonio?
  • Burbulas

    2014 m. Kovo 27 d.  
    Ragavau 2014-03-27. Puiki, smulki ir tvari puta, sodrus šokolado skonis. Karamelinis skonis neintensyvus. Kiek pritrūko saldumo... manau, kad porteriui jis labai tinkamas. Bendrai - labai skanus. Ačiū :)
Prisijungę aludariai