Receptas / Sky porteris
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 3 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
54
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Munich salyklas | 15.0 | 4.900 | 81.7 | |
Special B | 350.3 | 0.500 | 8.3 | |
BEST Caramel Malt dark I salyklas | 105.1 | 0.500 | 8.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.100 | 1.7 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 4.0 | 50 | 60 | |
Saaz (Czech) | 4.0 | 25 | 15 | |
75 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Lager | 24.0 | 75 |
Pastabos
vanduo
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=X5N4S5J
29L ir tekinimui 6L
po aušinimo palaikyti 30min
50c 5min
65c 90min
70C 30min
76C 20min
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=X5N4S5J
29L ir tekinimui 6L
po aušinimo palaikyti 30min
50c 5min
65c 90min
70C 30min
76C 20min
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.4
(2 balsai)
Komentarai
-
SkyNaras
2014 m. Sausio 30 d.Gal kas iš išmanančių pakomentuos ar teisingas pats receptas ir vandens chemija? -
Lrytas1
2014 m. Sausio 30 d.http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/5366-bporteris Komentarose prirašė -
SkyNaras
2014 m. Sausio 30 d.Dėkui, tyrinėju.
Saaz tikrai nerizikuoti dėl šieno skonio? -
Burbulas
2014 m. Kovo 27 d.Ragavau 2014-03-27. Puiki, smulki ir tvari puta, sodrus šokolado skonis. Karamelinis skonis neintensyvus. Kiek pritrūko saldumo... manau, kad porteriui jis labai tinkamas. Bendrai - labai skanus. Ačiū :)
8.8
Silpnas, bet galima užjausti razinas
Kraujo raudonas
Salstelėjęs, razinų ir karamelės skonis
Kiek sunkesnis, labai maloniai geriamas
Trūksta kvapo, bet visa kita - labai gerai