Receptas / Ardėnų ašara (aka:HOUBLON CHOUFFE Dobbelen IPA Tripel)
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 3 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 23 d.
Parametrai
OG:
1.080
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
8.9 %
|
|
IBU:
66
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.82
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 4.200 | 66.1 | |
Invertuotas cukrus | 0.0 | 0.900 | 14.2 | |
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 0.850 | 13.4 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.100 | 1.6 | |
CaraMunich | 40.0 | 0.100 | 1.6 | |
BEST Aromatic salyklas | 50.0 | 0.100 | 1.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.100 | 1.6 | |
6.350 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 15.9 | 30 | 60 | |
Columbus | 17.1 | 14 | 20 | |
Saaz (Czech) | 4.0 | 45 | 7 | |
Amarillo | 8.0 | 26 | 0 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) | 12.3 | 10 | 0 | |
125 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Ardennes 3522 | 60.0 | 85 |
Pastabos
Vanduo: čiaupo/RA - 1/1, 3 g gipso, 1 g druskos. Salinimui 32 ml fosforo r.
62 - 30 min,
68 - 50 min.
Fermentacija - mielės 20C 1.5 litro starteris, fermentacija - 24C, antrinė 2С trys savaitės.
Apynių kombinacija galima ir tokia:
28 g Northern Brewer ir 14 g Citra 60 min.
Po 14 g Cascade, Citra ir Amarillo 7 min.
Po 14 g Cascade ir Amarillo - sausam apyniavimui. Ir šiek tiek kalendros.
62 - 30 min,
68 - 50 min.
Fermentacija - mielės 20C 1.5 litro starteris, fermentacija - 24C, antrinė 2С trys savaitės.
Apynių kombinacija galima ir tokia:
28 g Northern Brewer ir 14 g Citra 60 min.
Po 14 g Cascade, Citra ir Amarillo 7 min.
Po 14 g Cascade ir Amarillo - sausam apyniavimui. Ir šiek tiek kalendros.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.0
(1 balsas)
8.0
Gaivios rūgštelės kvapas, vaisiškas toks. Mano nosiai visai priimtina ir pakankamai intensyviai.
Na labai, labai atsargiai bandžiau pilti į taurę, ale visvien - vienos putos. Šiek tiek dry hopinimo įkalčių taip pat bokale.
O brolyti, visai neblogai: pirmas gurnškis ir burna pilna vaisių, lengvos saldžios natos ir ne toks stiprus kaip belgams įprasta sausas finišas. Apynio kartėlio yra, bet jis labai gerai balansuoja su ABV ir salyklo baze.
Šildo, jaučiasi ABV, bet jis ne aštrus ir visai lengvai galima ragauti.
Geras belgas, moki pagamint stiprų, man dar taip nepavyksta - aišku brandinimas labai aktualu. Bendrai paėmus, man patiko ir parduotuvių lentynose paieškočiau :)