Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 3 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 23 d.

Parametrai

OG:
1.080
FG:
1.012
ABV:
8.9 %
IBU:
66
EBC:
11
IBU/OG:
0.82
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 4.200
Invertuotas cukrus 0.0 0.900
BEST Pale Ale salyklas 6.0 0.850
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.100
CaraMunich 40.0 0.100
BEST Aromatic salyklas 50.0 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.100
      6.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.9 30 60
Columbus 17.1 14 20
Saaz (Czech) 4.0 45 7
Amarillo 8.0 26 0
Nelson Sauvin (New Zealand) 12.3 10 0
      125  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Ardennes 3522 60.0 85

Pastabos

Vanduo: čiaupo/RA - 1/1, 3 g gipso, 1 g druskos. Salinimui 32 ml fosforo r.
62 - 30 min,
68 - 50 min.
Fermentacija - mielės 20C 1.5 litro starteris, fermentacija - 24C, antrinė 2С trys savaitės.

Apynių kombinacija galima ir tokia:
28 g Northern Brewer ir 14 g Citra 60 min.
Po 14 g Cascade, Citra ir Amarillo 7 min.
Po 14 g Cascade ir Amarillo - sausam apyniavimui. Ir šiek tiek kalendros.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.0

(1 balsas)

Komentarai

  • west

    2014 m. Vasario 16 d.
    oi gerų alų nusimato taurėj ir ragavimui :)
Prisijungę aludariai