Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
66 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 7 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugpjūčio 19 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.010
ABV:
5.6 %
IBU:
111
EBC:
90
IBU/OG:
2.09
dominuoja apynių skonis

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2015

    2015 m. gegužės 1 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Porteriai ir Stautai

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 4.300
Skrudinti miežiai 1000.8 0.550
Abbey Malt 50.0 0.300
Special B 350.3 0.300
CaraPils 5.0 0.100
      5.550

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hercules 17.0 35 60
Perle (German) 7.1 20 30
Nugget 14.5 20 15
Nugget 14.5 20 1
Centennial 11.2 50 0
Nugget 14.5 50 0
      195  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 81

Pastabos

63C - 100min
78C - 10min

Komentarai

  • random

    2014 m. Vasario 7 d.  
    Paskutiniai apyniu likuciai, noriu isnaudot ka turiu :)
    Perle 45min kad daugiau IBU, o Nugget jau esu naudojes sausam apyniavimui, aromatas visai neblogas buvo.
  • Peckelis

    2014 m. Vasario 7 d.
    Eksperimentą darai ar kad geriamas būtų? Ta prasme, receptas jau patikrintas ir nuo lubų:)
  • random

    2014 m. Vasario 7 d.
    Eksperimentas, virsiu kai fermenteriai atsilaisvins :) pakoreguot galiu nebent salyklu sudeti, apyniu tik tokiu turiu.
  • Peckelis

    2014 m. Vasario 7 d.
    Nu jo. Matai, Nugget tvirtas žolinis-prieskoninis apynys, ir kaip jis derės su degėsių tokiu kiekiu, galima tik išbandyt. Miežius ir mažinčiau, ir dėčiau tik į tekinimo vidurį kažkur.
Prisijungę aludariai