Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 17 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. balandžio 26 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.010
ABV:
7.1 %
IBU:
16
EBC:
38
IBU/OG:
0.25
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2014

    2014 m. balandžio 11 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Belgiški stiprūs tamsieji eliai
    Surinkti taškai: 171.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.900
Cukrus 0.0 0.500
BEST Munich Dark salyklas 25.0 0.400
BEST Biscuit 50.0 0.250
Aroma 150.7 0.200
Special B 402.1 0.150
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 904.9 0.100
      6.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 6.1 15 90
Styrian Golding (Slovenia) 3.0 20 20
Hallertau Mittelfruh 3.9 15 10
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M47 Belgian ABBEY 10.0 85

Pastabos

vanduo
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=6XCBCPX

52C -- 15 min
64C -- 90 min
70C -- 20 min
76C -- 30 min -->

+0.500g cukraus

Fermentacija 22C

Komentarai

  • Gytis

    2014 m. Vasario 17 d.
    W12 - kvadrupelis. Tripeliai paprastai šviesūs. Vėl gi, pagal tą patį Hieronymus, dubeliai apyniuojami ~3/8 nuo OG.
    Pagal įvairius stiliaus apibrėžimus, apynių nei aromato, nei skonio nėra arba bent jau labai nežymus. 15+15 turbūt viršutinė riba, mano supratimu.

    Dabartinis variantas neblogas, mano kuklia nuomone. Tik salink atenuacijai, nes 85 proc. gali ir negauti.
  • SkyNaras

    2014 m. Vasario 17 d.
    Na taip, W12 kvadrupelis, neįsigilinau. Tikiuosi dar teks gyvenime ir jo paragauti :)
    Gyti, paaiškink dėl savo paskutinio sakinio, salinti atenuacija...
  • Lrytas1

    2014 m. Vasario 17 d.
    64C -- 90 min viskas gerai su salinimu
  • Gytis

    2014 m. Vasario 17 d.
    Aha, nepažiūrėjau. Viskas gerai. Atenuacijai - 60-64C, daugiau fermentuojamų cukrų.
  • SkyNaras

    2014 m. Vasario 18 d.
    Ačiū :)
Prisijungę aludariai