Receptas / Sky Dubbel 2
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 17 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. balandžio 26 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
38
|
|
IBU/OG:
0.25
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 4.900 | 75.4 | |
Cukrus | 0.0 | 0.500 | 7.7 | |
BEST Munich Dark salyklas | 25.0 | 0.400 | 6.2 | |
BEST Biscuit | 50.0 | 0.250 | 3.8 | |
Aroma | 150.7 | 0.200 | 3.1 | |
Special B | 402.1 | 0.150 | 2.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 904.9 | 0.100 | 1.5 | |
6.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 6.1 | 15 | 90 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 3.0 | 20 | 20 | |
Hallertau Mittelfruh | 3.9 | 15 | 10 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M47 Belgian ABBEY | 10.0 | 85 |
Pastabos
vanduo
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=6XCBCPX
52C -- 15 min
64C -- 90 min
70C -- 20 min
76C -- 30 min -->
+0.500g cukraus
Fermentacija 22C
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=6XCBCPX
52C -- 15 min
64C -- 90 min
70C -- 20 min
76C -- 30 min -->
+0.500g cukraus
Fermentacija 22C
Komentarai
-
Gytis
2014 m. Vasario 17 d.W12 - kvadrupelis. Tripeliai paprastai šviesūs. Vėl gi, pagal tą patį Hieronymus, dubeliai apyniuojami ~3/8 nuo OG.
Pagal įvairius stiliaus apibrėžimus, apynių nei aromato, nei skonio nėra arba bent jau labai nežymus. 15+15 turbūt viršutinė riba, mano supratimu.
Dabartinis variantas neblogas, mano kuklia nuomone. Tik salink atenuacijai, nes 85 proc. gali ir negauti. -
SkyNaras
2014 m. Vasario 17 d.Na taip, W12 kvadrupelis, neįsigilinau. Tikiuosi dar teks gyvenime ir jo paragauti :)
Gyti, paaiškink dėl savo paskutinio sakinio, salinti atenuacija... -
Lrytas1
2014 m. Vasario 17 d.64C -- 90 min viskas gerai su salinimu -
Gytis
2014 m. Vasario 17 d.Aha, nepažiūrėjau. Viskas gerai. Atenuacijai - 60-64C, daugiau fermentuojamų cukrų. -
SkyNaras
2014 m. Vasario 18 d.Ačiū :)
Aludarių Taurė 2014
2014 m. balandžio 11 d.