Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 14 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.007
ABV:
8.3 %
IBU:
14
EBC:
14
IBU/OG:
0.19
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Halcyon Pale Ale 6.0 4.200
Vynuogių koncentratas 3.0 0.900
Medus 24.0 0.900
BEST Kvietinis salyklas 4.0 0.500
      6.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Simcoe 11.7 12 60
Šafranas 0.0 1 0
      13  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 360.0 90

Pastabos

Šafranas ir pasterizuotas medus - flame out. Vynuogės - po dviejų trijų parų, po intensyvumo piko. Salinimas žemesnei atenuacijai, bo ir medaus, ir vynuogių esama - 50/64/70/76- 10/10/70/tekinam.
Vanduo 14/18, + 1 gr gipso + 2 gr CaCl + 72 ml 10% f.r. salinimui ir 60 ml tekinimui.

Komentarai

  • AJ

    2014 m. Rugpjūčio 30 d.
    Internetuose radau: Šafrano kaina daugiausia priklauso nuo jo kokybės. Už 30 gramų pačių geriausių ir kokybiškiausių šafrano prieskonių pakloti galima net iki 800 litų.

    Kaip manai tas 1 g. kiek nors jausis? :)
  • Peckelis

    2014 m. Rugpjūčio 30 d.  
    Žiūrėjau ne kainos, o galimo kiekio. Šafranas - prieskonis agresyvus, kulinarijoje naudojamas ne gramais, o atskirais siūliukais. Radau keliolika variantų - pasirinkau kažkur per vidurį.
    P.S. mano kainoj nulį reikia braukt:)
  • vidmantas

    2014 m. Rugsėjo 1 d.
    Kokio skonio tikiesi, koks artimiausias stilius?
  • Peckelis

    2014 m. Rugsėjo 1 d.
    Dėl stiliaus, artimiausias gal šviesusis arba gintarinis eliai galėtų būti. O dėl skonio... Turiu viltį, kad šafranas paryškins visus skonius, o pats duos kažkiek kartumo ir spalvos. Bet kas gausis, tikrai nežinau. Gal ne be reikalo pusmetį vis rengiausi ir drąsinausi virti:)
Prisijungę aludariai