Receptas / Erstikio BALTIJOS PORTERIS 2014
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
84 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 25 d.
Parametrai
OG:
1.069
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
7.2 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
43
|
|
IBU/OG:
0.38
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Biržų) | 3.0 | 4.500 | 81.5 | |
Bazinis salyklas (Vikingmalt) kepintas sausas* | 10.0 | 0.620 | 11.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.200 | 3.6 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.200 | 3.6 | |
5.520 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget (U.S.) | 15.0 | 10 | 60 | |
Nugget (U.S.) | 15.0 | 10 | 30 | |
20 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 80 |
Pastabos
* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.
Salyklo malimas:
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~11L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 10 min ~75ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
12 dienų prie 13ºC
4 dienos prie 20ºC
Salyklo malimas:
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~11L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 10 min ~75ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
12 dienų prie 13ºC
4 dienos prie 20ºC
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.6
(1 balsas)
7.6
Skrudintų lazdyno riešutų. Gan malonus, bet sunkokas.
Nepermatomai juodas, korėta išliekama puta.
Pirma juodasis šokoladas, riešutai. Pabaigoje žoliškas. Tas stiprus žoliškumas truputi erzina, galėtų jo būti mažiau.
Turintis kūną, gadina viską tą žolė :)
Bendras atlikimas beveik idealus t.y. pilnas atitikimas stiliui. Šiame aluje keisčiau tik apynius ir jų kiekį, viskas kitas labai gerai.