Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
84 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 25 d.

Parametrai

OG:
1.069
FG:
1.014
ABV:
7.2 %
IBU:
26
EBC:
43
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Biržų) 3.0 4.500
Bazinis salyklas (Vikingmalt) kepintas sausas* 10.0 0.620
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.200
Karamelinis salyklas 240.2 0.200
      5.520

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget (U.S.) 15.0 10 60
Nugget (U.S.) 15.0 10 30
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 (šlapios, naudotos) 60.0 80

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.

Salyklo malimas:
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~11L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 10 min ~75ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);

Fermentacija:
12 dienų prie 13ºC
4 dienos prie 20ºC

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.6

(1 balsas)

Prisijungę aludariai