Informacija

Kiekis:
21 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. kovo 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 14 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.009
ABV:
4.9 %
IBU:
12
EBC:
7
IBU/OG:
0.26
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.000
Kvietiniai dribsniai 3.0 2.000
BEST Kvietinis salyklas 4.0 0.400
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.100
BEST Rūgštinis salyklas 8.0 0.100
Avižiniai dribsniai 4.0 0.100
      4.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 13.9 6 60
Strisslespalt (France) 1.6 30 5
      36  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Kalnapilio WHITE SELECT 400.0 80

Pastabos

Virimo papildai:
20g džiovintų Curacao žievelių (5 min)
8g grūstų kalendrų sėklų (5 min)

Sausas prieskoniavimas:
1/2 mandarino žievelės drožlių
1/4 apelsino žievelės drožlių
1/4 lime žievelės drožlių

Komentarai

  • Alchemikas

    2014 m. Balandžio 5 d.
    Šiek tiek, +5-10%, didesnis efektyvumas, nors jei lyginti witbier'ų, tai gal net +15-20%. Dar neaišku koks rezultatas fermentacijai.

    Salinimą/tekinimą ateityje noriu automatizuoti, taigi, tai nebus laiko problema. Šįkart turėjau laiko forumui už savaitę pasiskaityti :)
  • Peckelis

    2014 m. Balandžio 5 d.
    Noras automatizuoti sveikintinas, bet... Tada reikia suprasti, kas kur kada vyksta. Ir nebūtinai laikas yra siekiamybė. Žiūrėk, jei netingi, pakomentuok kiekvieną salinimo fazę savo recepte - tikslą/trukmę/rezultatą. Jei ne čia forume, gali žinute.
  • puaka

    2014 m. Balandžio 5 d.
    Tie 35 C ir dar 60min. tai daugiau brinkinimui, ar cia tokia salinimo technologija kvietiniam alui?
  • GiN

    2014 m. Balandžio 6 d.
    Dribsnių tikrai labai mažai ir ne jie davė efektyvumo padidėjimą. Šiuo atveju salyklas geriau susisalino arba geriau išplovei tai, ką pavyko susalinti.
  • Alchemikas

    2014 m. Balandžio 6 d.  
    :) tik dabar supratau, ko jūs čia kabinėjatės :)
    Recepte Kviečių salyklą vietoj Kviečių dribsnių buvau įrašęs. Kviečių dribsnių - 42 proc., dėl to tas 3,5 val. salinimas ir pasitelktas.
Prisijungę aludariai