Informacija

Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. kovo 25 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 21 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.011
ABV:
4.9 %
IBU:
33
EBC:
9
IBU/OG:
0.67
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 8.000
BEST Munich salyklas 15.0 1.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hersbrucker (German) 2.8 200 60
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-33 12.0 77
Safale US-05(56) 12.0 77

Pastabos

Vanduo minkštinamas virinant. Užverdamas ir paverdamas 2/3 viso kiekio, vėsinamas vandeniu iš čiaupo.
Salinimas:
+65C - 60min.
+78C - tekinimas.
Fermentuojama įmanomai vėsiai +15C
Dera mėnesį lageriuoti.

Planuojama kaina - 69Lt. (1,73Lt/l)

Komentarai

  • Lrytas1

    2014 m. Gegužės 3 d.
    Nuo sodos vanduo nesuminkštės, gal kalkės turėtos omenyje ?
  • Regis

    2014 m. Gegužės 3 d.
    Soda buvo tik idėja. Vandenį minkštinsiu jį verdant.
Prisijungę aludariai