Informacija

Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
84 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 26 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 19 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.012
ABV:
4.7 %
IBU:
11
EBC:
6
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.000
Kvietiniai dribsniai 3.0 4.800
      9.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 3.8 60 60
Apelsinų žievelės 0.0 40 10
Kalendra 1.0 10 10
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 75

Pastabos

Dribsniai - kviečių kruopos po 1.8LT - 800g
Kruopas užkaisti iki 70-72C, įmesti kelias saujas traiškyto salyklo, pamaišant palaikyti 20min, po to pavirti 15min.
Ataušinti iki 65C ir sudėti į salinimo pradžia.

65C - 30min
67C - 30min
72C - 15min
76C - 15min

Mieles rehidratuosiu, dėsiu tik 12g visiems 45l.

Komentarai

  • Vytenis

    2014 m. Birželio 26 d.  
    Nesupratau vistiek. jei esmine konversija ivyksta per ta pusvalandi, jau laikau, kad susisalino prie betos, tai papildomai prie 67 laikydamas jau gamini sunkiuosius cukrus? Ir visas betos triusas nueina perniek? O jei atvirksciai? dirba iskarto alfa prie 68, nukrenti i beta? kaip tada? Ar beta neardo alfos, nes ne ta svorio kategorija?
  • Lrytas1

    2014 m. Birželio 26 d.
  • Vytenis

    2014 m. Birželio 27 d.
    O kas ten tiek prirase, vistiek negavau ats perskaites :) Tiek jau to, nebekamuosiu, dekui!
  • SkyNaras

    2014 m. Birželio 27 d.
    Lrytas1, kaip būtų naudinga visą tai išversti į lietuvių kalbą...
  • Vytenis

    2014 m. Birželio 27 d.
    Praktiskai visa tai aprasyta jau viky, kas ten yra.
Prisijungę aludariai