Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
87 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 10 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.012
ABV:
4.3 %
IBU:
26
EBC:
70
IBU/OG:
0.59
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich salyklas 15.0 2.880
Miežiniai dribsniai 3.0 1.000
BEST Black salyklas 1000.8 0.530
      4.410

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.K.) 5.2 44 60
      44  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 150.0 73
Wyeast 1028: London Ale 110.0 73

Pastabos

Dribsnius užpilam šaltu vandeniu (2 ltr.) mirkom 3 val. ir keliam iki 64С 30 min. Visą salyklą 10 min. 50C, 63C 75 min., pridedant iki 64C pašildytus dribsnius. Keliam iki 70C 10 min, keliam iki 78C. Salinimui du gramus CaCl ir 32 ml 10% rūgšties. Virimui - 5 gramus kalkių. RA - 270.
7 litrai 58C vandens iki 50C.
Dribsniai ir apie 5 litrai verdančio iki 63C.
Du fermenteriai po 12 ltr. su skirtingomis mielėmis. 32 ltr. vandens - 14/18
Kaina be mielių - 1 Lt/ltr.

Komentarai

  • Alchemikas

    2015 m. Gegužės 4 d.
    Ar su Safale S-04 nesigavo pašalinių skonių/aromatų?
  • Peckelis

    2015 m. Gegužės 4 d.
    Būtent su S-04 rezultatas geresnis, nei su wyeasto. Švaresnis, žemesnės stautiškos karbonizacijos. Fermentacija 18C temperatūroje.
  • Peckelis

    2018 m. Vasario 3 d.
    Atsidariau (2018 02 03) buteliuką beveik 3.5 metų jau ne brandos - senumo dry stauto su S-04 mielėmis. Puikus alus. Stautai gali stovėti ilgai, matyt...
  • AJ

    2018 m. Vasario 4 d.
    Norėčiau įsiveržti į Peckelio rūsį. Pasirinkimas alaus būtų daug kartų didesnis nei, bet kurioje krautuvėje :D
  • AndriusK

    2018 m. Vasario 4 d.
    Parduotuvėje... Manau, karališkų alko atsargų rūsio someljė jau cigę prisidegė išgirdes apie Peckelio rūsį :D
Prisijungę aludariai