Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
49 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 28 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 28 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.012
ABV:
4.5 %
IBU:
41
EBC:
53
IBU/OG:
0.89
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Melanoidin salyklas 21.0 3.000
BEST Munich salyklas 5.0 3.000
BEST Melanoidin salyklas 60.0 2.000
CaraCrystal 42.0 0.500
BEST Munich salyklas 3.0 0.500
Rugiųsalyklas 120.1 0.500
Cukranendrių cukrus (rudas) 100.1 0.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.200
      10.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mosaic 12.5 20 60
Mosaic 12.5 10 10
Cascade (U.S.) 5.0 10 10
Cascade (U.S.) 5.0 10 0
Simcoe 13.0 10 0
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M03 UK Dark Ale 12.0 74

Komentarai

  • Gytis

    2014 m. Liepos 28 d.
    Nelabai suprantu kodėl tą patį salyklą rašai dviem, o ne viena eilute. EBC irgi kažkaip keistai pas tave nurodyta, vienur miunchenas 5, kitur 3 ebc, rugių salyklas 120 ebc, kuo labai abejoju, rudas cukrus tikrai ne 100 ebc.

    Iš esmės tai nėra labai svarbu, bet kažkaip keistai atrodo.
  • vcoolas

    2014 m. Liepos 29 d.
    Alus jau isvirtas? Nes 50% melanoidin yra smarkiai daugiau negu perdaug. Butu idomu suzinoti koks skonis gausis. Jei alus dar nevirtas, manau kad geriau pagal sita recepta net nevirti
  • AJ

    2014 m. Liepos 29 d.
    Šitam recepte visko per daug, o Melanoidin naudot kaip bazinį salyklą yra klaida :)
  • Peckelis

    2014 m. Liepos 29 d.
    Pritariu, melanoido daugoka, bet... Tai gali būti prilyginama eksperimentui, ir nėr reikalo su žemėm autoriaus maišyti:) Tuo labiau, kad Nr.4 yra Nr.3 antrokas su priedais - todėl ir efektyvumai, ir kiti parametrai kažkur už priimtinų ribų nuplaukę. Labai norėtųsi autoriaus atsiliepimų po fermentacijos, ir, jei pavyks, po brandinimo. Įdomu gi...:)
  • Džiazas

    2014 m. Rugpjūčio 1 d.
    Paragavus po fermentacijos ir vienas ir kitas įdomūs, pabandžiau su nemažu melanoidino kiekiu ir panašu kad alus skamba, d-3 jau laukia savo valandos buteliuose, d-4 sausai apyniuojamas--manau užteks 2 savaičių.
Prisijungę aludariai