Receptas / Ežiagulis (antras dublis)
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 29 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 2 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
6.7 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
69
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (čekiškas, iš "Medėjos") | 3.0 | 4.000 | 61.5 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.800 | 12.3 | |
Karamelinis miežių salyklas (lietuviškas, iš "Medėjos") | 220.2 | 0.600 | 9.2 | |
Avižinės kruopos | 3.0 | 0.500 | 7.7 | |
Cukrus | 0.0 | 0.300 | 4.6 | |
Juodas skrudintas salyklas (čekiškas, iš "Medėjos") | 1200.9 | 0.150 | 2.3 | |
BEST Black salyklas | 1000.8 | 0.100 | 1.5 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.050 | 0.8 | |
6.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tradition (German) | 6.0 | 30 | 60 | |
Kadagio uogos | 1.0 | 40 | 20 | |
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 20 | 5 | |
Dziovinti baravykai (malti) | 0.0 | 20 | 1 | |
110 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Justas_V
2014 m. Liepos 29 d.Zaibys
2014 m. Liepos 29 d.4 kg malto bazinio is Medejos - 12 lt.
600 g malto karamelinio is Medejos - 3.06 lt
150 g malto deginto is Medejos - 1.03 lt
800g avizu dribsniu - 2 lt
500g avizu kruopu (eksperimentas) - 0.79 lt
50 g chocolate dehusked is Savoalaus - 0.55 lt
100g best black is Savoalaus - 0.98 lt
30g tradition apyniu (Medeja) - 3 lt
20g east kent goldings (Savasalus) - 2.8 lt
Taigi, gaunasi ~1.3 lt uz litra.
Kadagio uogos ir baravykai cia labiau del eksperimento, alus turetu gautis ir be ju. Dedu, nes virtuveje voliojasi ir specialiai man pirkt nereikejo. Bet siaip jeigu skaiciuot, dasidetu dar ~6-7 lt, ir su jais butu ~1.6 lt uz litra.
Galima gyvent.
Zaibys
2014 m. Rugpjūčio 20 d.Nezinojau kaip elgtis tokiu atveju, nu tai nuvaliau kas isbego, uzdejau dangti is naujo, nu ir vel pradejo burbuliuot ir fermentuotis toliau.
Ziuresim kas bus. Siaip rugpjucio kokia 7 diena ragavau, buvo toks biski vandeningas. Tai palikau dar porai savaiciu. Siandien ziuresiu koks FG.
Zaibys
2014 m. Rugsėjo 2 d.ABV perskaiciuotas rankomis.
Lrytas1
2014 m. Rugsėjo 2 d.