Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 29 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 2 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.013
ABV:
6.7 %
IBU:
23
EBC:
69
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (čekiškas, iš "Medėjos") 3.0 4.000
Avižiniai dribsniai 4.0 0.800
Karamelinis miežių salyklas (lietuviškas, iš "Medėjos") 220.2 0.600
Avižinės kruopos 3.0 0.500
Cukrus 0.0 0.300
Juodas skrudintas salyklas (čekiškas, iš "Medėjos") 1200.9 0.150
BEST Black salyklas 1000.8 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.050
      6.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tradition (German) 6.0 30 60
Kadagio uogos 1.0 40 20
East Kent Golding (U.K.) 4.0 20 5
Dziovinti baravykai (malti) 0.0 20 1
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Komentarai

  • Justas_V

    2014 m. Liepos 29 d.
    Butu smagu jei parasytum kiek kas kainavo ir galutine litro kaina, kad aišku būtų ant kiek pigiau :) o salyklo traiškytuva turi ar medėja irgi traiško, nes jų puslapyje neparašyt.
  • Zaibys

    2014 m. Liepos 29 d.  
    Nu galim paskaiciuot. Aisku cia tas pigumas toks salyginis, lyginant su ankstesniu.

    4 kg malto bazinio is Medejos - 12 lt.
    600 g malto karamelinio is Medejos - 3.06 lt
    150 g malto deginto is Medejos - 1.03 lt
    800g avizu dribsniu - 2 lt
    500g avizu kruopu (eksperimentas) - 0.79 lt
    50 g chocolate dehusked is Savoalaus - 0.55 lt
    100g best black is Savoalaus - 0.98 lt

    30g tradition apyniu (Medeja) - 3 lt
    20g east kent goldings (Savasalus) - 2.8 lt


    Taigi, gaunasi ~1.3 lt uz litra.

    Kadagio uogos ir baravykai cia labiau del eksperimento, alus turetu gautis ir be ju. Dedu, nes virtuveje voliojasi ir specialiai man pirkt nereikejo. Bet siaip jeigu skaiciuot, dasidetu dar ~6-7 lt, ir su jais butu ~1.6 lt uz litra.

    Galima gyvent.
  • Zaibys

    2014 m. Rugpjūčio 20 d.
    Liepos 30 su situo alum ivyko nedidelis incidentas - jis kazkodel islipo is 30 litru fermenterio. Matomai, kalti nezmoniski karsciai.

    Nezinojau kaip elgtis tokiu atveju, nu tai nuvaliau kas isbego, uzdejau dangti is naujo, nu ir vel pradejo burbuliuot ir fermentuotis toliau.

    Ziuresim kas bus. Siaip rugpjucio kokia 7 diena ragavau, buvo toks biski vandeningas. Tai palikau dar porai savaiciu. Siandien ziuresiu koks FG.
  • Zaibys

    2014 m. Rugsėjo 2 d.
    300g cukraus i antrine, siekiant pamazinti vandeninguma.
    ABV perskaiciuotas rankomis.
  • Lrytas1

    2014 m. Rugsėjo 2 d.
    O, spėju cukrus duos priešinga rezultatą :)
Prisijungę aludariai