Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
91 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 15 d.

Parametrai

OG:
1.067
FG:
1.013
ABV:
7.1 %
IBU:
14
EBC:
49
IBU/OG:
0.21
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Maltosos salyklas 5.0 5.000
Moliūgas 45.0 4.000
Čekiškas miuncheno salyklas 15.0 1.000
Special W 350.3 0.330
CaraBelge 40.0 0.190
Cukrus su melasa 800.6 0.070
      10.590

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Simcoe 11.9 15 50
Prieskonių mišinys® 0.0 140 0
      155  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 11.0 81

Pastabos

4 kg moliūgo iškepame ir 3,5 kg pusę valandos verdame pirminiam salinimui reikalingame vandens kiekyje - apie 8 ltr. Darom 15 min. protein rest baziniui 55 C + įdarbinam β (8 ltr apie 65 C), pridedam likusius salyklus, keliam iki 70 (iki 8 ltr verdančio) ir salinam 60 min. Keliam, pridėdami 0,5 kg laabai stipriai kepto sumaišyto su melasiniu cukrumi (karamelizuoto) moliūgo, iki 78, tekinam su apie 15 ltr. Verdam 60 min., 15 min. - maistą mielėms ir kerpeną, o prieskonius - į auštančią apie 80 C misą. Prieskoniai - cinamonas, imbieras, muskato riešutas, kvapusis pipiras, kardamonas ir gvazdikėlis. Koks santykis tarp jų, dar reikės sutverti. Gal 4/2/1/1/0.2/0.1; 1 vnt - 16.28 gr. 75/38 ml H3PO4 12,14%.

Kažkiek pamąstyti privalu dėl efektyvumo. Manau, kad jį iškėlė tvirtas ir saldus muskatinis moliūgas, kurį skaičiuoklėje kažkaip nuvertinau.

Komentarai

  • Tomas

    2014 m. Spalio 30 d.
    Prieskonių kiekis tai įspūdingas :) Aš nesenai moliūginį viriau, dėjau po 2-3 gramus prieskonių. Po pirminės - aromatų per akis. Čia tai turėtų į gabalus suplėšyti :)
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 30 d.
    Pernai virimo kažkaip nesuplėšė, turiu vilties ir šiemet:) Pataisa po pernykščio - trigubai mažintas gvazdikėlių kiekis iki 1.6 gr.
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 30 d.
    Prie ko čia stambūs muškatai:)))
    Tingėjau gramais rašyti, surašiau santykį. Tą, kurį būriau dar pernai, plikindamas ir uostinėdamas/ragaudamas. Tai jami minėtus gramus ir daugini iš skaičiaus santykyje - va tau ir kiekis kažkurio prieskonio.
Prisijungę aludariai