Receptas / Zucca Dolce II
Informacija
Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
91 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 15 d.
Parametrai
OG:
1.067
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
49
|
|
IBU/OG:
0.21
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Maltosos salyklas | 5.0 | 5.000 | 47.2 | |
Moliūgas | 45.0 | 4.000 | 37.8 | |
Čekiškas miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 9.4 | |
Special W | 350.3 | 0.330 | 3.1 | |
CaraBelge | 40.0 | 0.190 | 1.8 | |
Cukrus su melasa | 800.6 | 0.070 | 0.7 | |
10.590 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 11.0 | 81 |
Pastabos
4 kg moliūgo iškepame ir 3,5 kg pusę valandos verdame pirminiam salinimui reikalingame vandens kiekyje - apie 8 ltr. Darom 15 min. protein rest baziniui 55 C + įdarbinam β (8 ltr apie 65 C), pridedam likusius salyklus, keliam iki 70 (iki 8 ltr verdančio) ir salinam 60 min. Keliam, pridėdami 0,5 kg laabai stipriai kepto sumaišyto su melasiniu cukrumi (karamelizuoto) moliūgo, iki 78, tekinam su apie 15 ltr. Verdam 60 min., 15 min. - maistą mielėms ir kerpeną, o prieskonius - į auštančią apie 80 C misą. Prieskoniai - cinamonas, imbieras, muskato riešutas, kvapusis pipiras, kardamonas ir gvazdikėlis. Koks santykis tarp jų, dar reikės sutverti. Gal 4/2/1/1/0.2/0.1; 1 vnt - 16.28 gr. 75/38 ml H3PO4 12,14%.
Kažkiek pamąstyti privalu dėl efektyvumo. Manau, kad jį iškėlė tvirtas ir saldus muskatinis moliūgas, kurį skaičiuoklėje kažkaip nuvertinau.
Kažkiek pamąstyti privalu dėl efektyvumo. Manau, kad jį iškėlė tvirtas ir saldus muskatinis moliūgas, kurį skaičiuoklėje kažkaip nuvertinau.
Tomas
2014 m. Spalio 30 d.Peckelis
2014 m. Spalio 30 d.Peckelis
2014 m. Spalio 30 d.Tingėjau gramais rašyti, surašiau santykį. Tą, kurį būriau dar pernai, plikindamas ir uostinėdamas/ragaudamas. Tai jami minėtus gramus ir daugini iš skaičiaus santykyje - va tau ir kiekis kažkurio prieskonio.