Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 14 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.019
ABV:
4.7 %
IBU:
20
EBC:
8
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 2.3 20 60
Saaz (Czech) 2.3 20 40
Saaz (Czech) 2.3 20 30
Saaz (Czech) 2.3 20 20
Saaz (Czech) 2.3 20 10
East Kent Golding (U.K.) 4.9 20 0
      120  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager S-23 12.0 65

Pastabos

H2O
40 °C - 20 min
60 °C - 60 min
70 °C - 20 min

Komentarai

  • Lrytas1

    2014 m. Spalio 26 d.
    Vien paskaičius receptą pajutau vandens skonį burnoje :) Arba dekokcija, arba 10% miunheno + 5% carapils.
  • Regis

    2014 m. Spalio 26 d.
    Nedaryčiau dekokcijos. Čia svarbus vanduo ir lageriavimas.
    Bets cara-pils muzkos nepagadintų, o putą ir išbaigtumą pagerintų.
  • Peckelis

    2014 m. Spalio 26 d.
    Žmogus VAVSA darė, tai taip ir receptas sudėtas. Ir salinimas nėra jokia blogybė taip, kaip užsalinta. O kad gal buvo galima kitaip, tai sveikintina, kad yra kitaip matančių. Jei autoriui kūrinys nebus tobulas, idėjų gerinimui jau yra:)
  • abugalis

    2014 m. Spalio 27 d.
    Anąkart pora lagerių neblogų gavau būtent tokiu būdu, bet šį kartą bandau VAVSA, tai kaip ir bandymas.
Prisijungę aludariai