Receptas / "57"neDuvel
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 12 d.
Parametrai
OG:
1.079
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
8.1 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.33
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Čekija) | 3.0 | 4.000 | 66.9 | |
Pale Ale salyklas | 3.0 | 1.000 | 16.7 | |
Cukrus (invertuotas) | 5.0 | 0.500 | 8.4 | |
CaraPils | 5.0 | 0.400 | 6.7 | |
Cukrus (karbonizacijai) | 0.0 | 0.080 | 1.3 | |
5.980 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Golding (Slovenia) | 2.7 | 70 | 75 | |
Saaz (Czech) | 2.5 | 55 | 15 | |
Saaz (Czech) | 2.5 | 30 | 1 | |
155 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast XL3787 Trappist II kartos (2l starteris) | 9.0 | 78 |
Pastabos
Salinimas 68°C 75min.
Fermentacija 22°C
Apynių kiekį parinkti pagal turimą Alfa išlaikant IBU27
Pakeistos mielės pagal turimas. Išmestas Aroma, nes esamos mielės manau padarys savo.
Įkvėpimas iš :(AJ) http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/3665-duvel
Žvilgtelta ir į http://www.brew365.com/beer_duvel.php
Fermentacija 22°C
Apynių kiekį parinkti pagal turimą Alfa išlaikant IBU27
Pakeistos mielės pagal turimas. Išmestas Aroma, nes esamos mielės manau padarys savo.
Įkvėpimas iš :(AJ) http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/3665-duvel
Žvilgtelta ir į http://www.brew365.com/beer_duvel.php
AJ
2014 m. Gruodžio 6 d.Detalė, bet Duvel'is yra šviesus :)
Norėsiu paragauti su šiom mielėm darytą. Rezervuoju buteliuką :)
Peckelis
2014 m. Gruodžio 6 d.vidmantas
2014 m. Gruodžio 6 d.Peckelis
2014 m. Gruodžio 7 d.vidmantas
2014 m. Gruodžio 7 d.