Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 12 d.

Parametrai

OG:
1.079
FG:
1.017
ABV:
8.1 %
IBU:
26
EBC:
8
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekija) 3.0 4.000
Pale Ale salyklas 3.0 1.000
Cukrus (invertuotas) 5.0 0.500
CaraPils 5.0 0.400
Cukrus (karbonizacijai) 0.0 0.080
      5.980

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 2.7 70 75
Saaz (Czech) 2.5 55 15
Saaz (Czech) 2.5 30 1
      155  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast XL3787 Trappist II kartos (2l starteris) 9.0 78

Pastabos

Salinimas 68°C 75min.
Fermentacija 22°C
Apynių kiekį parinkti pagal turimą Alfa išlaikant IBU27
Pakeistos mielės pagal turimas. Išmestas Aroma, nes esamos mielės manau padarys savo.
Įkvėpimas iš :(AJ) http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/3665-duvel
Žvilgtelta ir į http://www.brew365.com/beer_duvel.php

Komentarai

  • AJ

    2014 m. Gruodžio 6 d.
    Gerai, kad Aroma išmetei. Bus gerai, tik cukrų invertuodamas stenkis kuo mažiau ant ugnies laikyt ir kuo šviesesnę spalvą išgaut, nes bus spalva kaip man - ne auksinė šviesi, o tamsiai karamelinė.
    Detalė, bet Duvel'is yra šviesus :)

    Norėsiu paragauti su šiom mielėm darytą. Rezervuoju buteliuką :)
  • Peckelis

    2014 m. Gruodžio 6 d.
    Klausimas - o kaip jūs invertuojat? Ta prasme, koks temperatūrinis režimas, kad jau tamsią karamelinę gaunat?
  • vidmantas

    2014 m. Gruodžio 6 d.
    Kazkur 112-120 pamenu buvo. Ruduoja jei ilgai laikai.
  • Peckelis

    2014 m. Gruodžio 7 d.
    Suprataaaaau. Kaip ir karamelizacija išeina. Pabandykite tokį variantą: ant viryklės indą su cukraus sirupu (darau 2:1) parūgštintą iki apie 4,5 pH, pakaitinu iki 95-98C ir dedu į 95C karščio orkaitę 45 min. Man toks variantas tinka - vos gelsvas produktas gaunasi.
  • vidmantas

    2014 m. Gruodžio 7 d.
    Viskas panašiai kaip Maistra aprašė. Tik ar susiinvertino čia sprendžiu aš. Pasakau kad gana ir cukrus reiškia jau invertuotas :). O kaip su vandeniu būt neprošal sužinoti.
Prisijungę aludariai