Receptas / Berlinietis
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
62 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 7 d.
Parametrai
OG:
1.029
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
3.3 %
|
|
IBU:
9
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.30
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 2.000 | 66.7 | |
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 1.000 | 33.3 | |
3.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) | 2.2 | 25 | 60 | |
25 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WLP630 Berliner Weisse Blend | 12.0 | 86 |
Komentarai
-
Peckelis
2014 m. Spalio 28 d.Mintiju gal vaisinį lambiką (su avietėmis), gal Flandrijos raudonąjį dar vieną. Vienžo, kažką iš rūgčiųjų elių - taikau į būsimą madą:DDD -
Artis
2014 m. Lapkričio 7 d.2 savaitė pirminėje. Iš fermenterio kvapas: neplautų kojinių, kanalizacijos, žodžių visą puokštė, apie kurią mokiausi per Aludarių Klubo susitikimą rugsėjo mėn. Kitu atveju būtų neramu, bet dabar didžiausias nerimas ar alus įgaus rūgštelės, kurios dabar nėra. -
Peckelis
2014 m. Lapkričio 7 d.Arba sloga buvo, arba kažkaip toliau nuo kariotiškių stovejau, kai rūgo:) Nesakau, kad gėlėmis dvelkė, bet kanalizacija nevyravo:) -
Artis
2014 m. Lapkričio 7 d.Na aš neliūdžiu, skaičiausi apie šių mielių suteikiamus kvapus, tad nebuvo netikėta. Skonis toks neutralus, gal kažkiek vandeningas. Potencialo yra, kad jis po pusmečio įgaus daugiau rūgšties. Bet kol kas sumasčiau naują planą. Subuteliuosiu ~60%, likusius 40%, vietoj cukriuko, sumaišysiu su 2.5 metų senumo lambiku. Toks kontrolinis šūvis gausis, tikiuosi :) -
Peckelis
2014 m. Lapkričio 7 d.Nu, krapai, pavydžiu:))...tokio lambiko kažkas turi...
Aludarių Taurė 2016
2016 m. gegužės 8 d.