Receptas / Šilo upė
Informacija
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
6.5 %
|
|
IBU:
5
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.09
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 2.180 | 53.3 | |
Kviečių dribsniai | 3.0 | 1.450 | 35.5 | |
Speltos dribsniai | 3.0 | 0.250 | 6.1 | |
BEST Caramel Aromatic salyklas | 50.0 | 0.200 | 4.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.010 | 0.2 | |
4.090 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Pernykščiai Fredos taurieji | 0.5 | 75 | 60 | |
75 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Pašilupių kaimo Ale Blend | 100.0 | 90 |
Pastabos
Turbid Mash - 21.5 ltr.
1. Salyklui ir dribsniams su 4.6 ltr 61°C H2O pasiekti 45°C, 15 minučių.
2. Įpilti 2,5 ltr H2O (100°C), keliam iki 59°C, 10 minučių.
3. Nusunkiam:) 1 ltr skysčio, į puodą, keliam iki 88°C, ir laikom.
4. Įpilam 8 ltr H2O (86°C), keliam iki 66°C, 30 minučių.
5. Nupilam 3.8 ltr skysčio, supilam į puodą, šildom iki 88°C, laikom.
6. Įpilam 6.5 ltr H2O (90°C) keliam iki 72°C, 20 minučių.
7. Nutekinam apie 5 ltr (galim povaliai pradėti šildyti), bet papildom karštu krakmolinguoju, kad gauti apie 76°C, laikom 20 min.
8. Tekinam su 88°C H20 (apie 10 ltr), kol tankis yra mažiau nei 2°P (1,008). Turim gauti apie 25 ltr misos pre boil.
70 ml 10% fosforo r. salinimui, 33 ml - tekinimui, 2 g gipso ir 5 CaCl. 5 gr. šokoladinio grūdų į tekinimą.
Mielės and kitas gėris sugaudytas tamsų vėjuotą spalio 25 d. vakarą pavėsinėje po vynuoge. Starterio pagalba užgyveno va toks tai Ale Blend:)
1. Salyklui ir dribsniams su 4.6 ltr 61°C H2O pasiekti 45°C, 15 minučių.
2. Įpilti 2,5 ltr H2O (100°C), keliam iki 59°C, 10 minučių.
3. Nusunkiam:) 1 ltr skysčio, į puodą, keliam iki 88°C, ir laikom.
4. Įpilam 8 ltr H2O (86°C), keliam iki 66°C, 30 minučių.
5. Nupilam 3.8 ltr skysčio, supilam į puodą, šildom iki 88°C, laikom.
6. Įpilam 6.5 ltr H2O (90°C) keliam iki 72°C, 20 minučių.
7. Nutekinam apie 5 ltr (galim povaliai pradėti šildyti), bet papildom karštu krakmolinguoju, kad gauti apie 76°C, laikom 20 min.
8. Tekinam su 88°C H20 (apie 10 ltr), kol tankis yra mažiau nei 2°P (1,008). Turim gauti apie 25 ltr misos pre boil.
70 ml 10% fosforo r. salinimui, 33 ml - tekinimui, 2 g gipso ir 5 CaCl. 5 gr. šokoladinio grūdų į tekinimą.
Mielės and kitas gėris sugaudytas tamsų vėjuotą spalio 25 d. vakarą pavėsinėje po vynuoge. Starterio pagalba užgyveno va toks tai Ale Blend:)
Pawka
2014 m. Lapkričio 5 d.Peckelis
2014 m. Lapkričio 5 d.Gvolkas> Esi absoliučiai teisus, bet aromatus ir visus lakto vistiek paliks, jei ir reiks taip pasielgt. O kvapas puikus - konkretus Bordo.
Pawka> Buvo ir taip. Šiaip refrektrometras...
Peckelis
2014 m. Lapkričio 22 d.Peckelis
2015 m. Gruodžio 10 d.AJ
2015 m. Gruodžio 11 d.