Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 22 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.005
ABV:
6.5 %
IBU:
5
EBC:
12
IBU/OG:
0.09
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.180
Kviečių dribsniai 3.0 1.450
Speltos dribsniai 3.0 0.250
BEST Caramel Aromatic salyklas 50.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.010
      4.090

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Pernykščiai Fredos taurieji 0.5 75 60
      75  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Pašilupių kaimo Ale Blend 100.0 90

Pastabos

Turbid Mash - 21.5 ltr.
1. Salyklui ir dribsniams su 4.6 ltr 61°C H2O pasiekti 45°C, 15 minučių.
2. Įpilti 2,5 ltr H2O (100°C), keliam iki 59°C, 10 minučių.
3. Nusunkiam:) 1 ltr skysčio, į puodą, keliam iki 88°C, ir laikom.
4. Įpilam 8 ltr H2O (86°C), keliam iki 66°C, 30 minučių.
5. Nupilam 3.8 ltr skysčio, supilam į puodą, šildom iki 88°C, laikom.
6. Įpilam 6.5 ltr H2O (90°C) keliam iki 72°C, 20 minučių.
7. Nutekinam apie 5 ltr (galim povaliai pradėti šildyti), bet papildom karštu krakmolinguoju, kad gauti apie 76°C, laikom 20 min.
8. Tekinam su 88°C H20 (apie 10 ltr), kol tankis yra mažiau nei 2°P (1,008). Turim gauti apie 25 ltr misos pre boil.
70 ml 10% fosforo r. salinimui, 33 ml - tekinimui, 2 g gipso ir 5 CaCl. 5 gr. šokoladinio grūdų į tekinimą.

Mielės and kitas gėris sugaudytas tamsų vėjuotą spalio 25 d. vakarą pavėsinėje po vynuoge. Starterio pagalba užgyveno va toks tai Ale Blend:)

Komentarai

  • Pawka

    2014 m. Lapkričio 5 d.
    O kaip tu matuoji tekinimo SG? Nuolat pili į atskirą indą ir mirkai hidrometrą?
  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 5 d.
    Artis> Ruošiuosi šiandien:) Starteris dvipakopis - gaudytuvas (1.020) užgyveno, nusėdo. Nupylus skystį, vakar užpilta 1.045 misa. Užgyveno kaip bėris, laikas duoti rimtą užduotį:)
    Gvolkas> Esi absoliučiai teisus, bet aromatus ir visus lakto vistiek paliks, jei ir reiks taip pasielgt. O kvapas puikus - konkretus Bordo.
    Pawka> Buvo ir taip. Šiaip refrektrometras...
  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 22 d.
    Perpilant nuo mielių, SG 1.016, atenuacija 0.71, kvapas - desertinės vynuogės saldumas ir vietinės mėlynos rūgštumas + gėlėtumas ir salykliškumas. Kol kas gerai...
  • Peckelis

    2015 m. Gruodžio 10 d.
    Taigi, ateina kažkada laikas ir reikia padaryti tai, ką reikia padaryti. Pilstau. Kantrybės kažkiek prireikė, ne tai kad nepilstyti, bet nelįsti ir netikrinti. Man taip rodos, kad geras produktas. Modeslovo sielos klyksmas, kad accc, pasitraukė kažkur į šoną. Yra gero lambiko...
  • AJ

    2015 m. Gruodžio 11 d.
    Na kantrybės matau užteko metam su virš. Pas mane nuo birželio jau 6 mėnesiai ant mielių stovi, dar 6 liko.. Paragauju po lašą kitą, kas du mėnesius. Tai tik po pusmečio pradėjo panašėti į lambiką. Pasimainysim Peckeli kada 2018-2019 po buteliuką :))

Prisijungę aludariai