Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. vasario 4 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.014
ABV:
4.9 %
IBU:
28
EBC:
28
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pils 3.0 3.000
BEST Melanoidin salyklas 70.1 1.300
BEST Munich Dark salyklas 25.0 0.500
CaraMunich 120.1 0.250
Cane Demerara Sugar 60.0 0.200
      5.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz 3.5 60 75
Hallertau Perle 4.5 20 10
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 24.0 73

Pastabos

Step1: Mashing
-After mashing in, rest at 62 oC for 50 minutes
-Raise the temperature to 72oC, rest for 20 minutes
-Raise the temperature to 78oC, rest for 2 minutes

Step 2: Filtration
Separate the wort from the spent grain with water at 78oC

Step 3: Boiling
Duration: 1hour 30 minutes;the volume of wort declines by 6 - 10%
-Add Saaz hop after 15 minutes from the beginning of boiling
-Add Hallertauer Aroma hop and sugar, if necessary, after 80 minutes

Step 4: Cooling to 22-24C
Step 5: Fermentation at 18C (7 days)
Step 6: Lagering minimum 2 weeks

Komentarai

  • Burbulas

    2014 m. Lapkričio 19 d.  
    Bandau susivesti į skaičiuoklę šį receptą http://www.castlemalting.com/ServicesPDF/CastleMaltingBeerRecipesPDF.asp?RecipeID=16 Atrodo visas medžiagas atitaikiau, bet galutinis rezultatas SG/ABV, EBC ir IBU neatitinka :( Kažką panašaus gaunu jei sumažinu iki 70L, bet spalva vis tiek toli iki recepto. Neberandu kur darau klaidą. Gal spalva galutinė dėl ilgo virimo turi patamsėt?
  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 19 d.  
    Burbulas> Nelabai supratau, kaip jie ten taip padarę, bet galima ir taip: mažink alus kiekį, kol gausi tavo nuorodoje duotą ABV arba proporcingai didink salyklus ir priartėsi prie teisybės. Kiek - neperskaičiavau:) Tiesa, jų keistokai naudojamos amerikonės mielės paprastai turi apie 80% atenuaciją.
  • Burbulas

    2014 m. Lapkričio 19 d.
    Klausimas tame ir yra, kad net mažinant kiekį vis tiek nepasieki recepte nurodytų spalvos vienetų... arba reikia keisti proporcijas. Darau išvada kad recepte klaida :( keista, kad tokia įmonė galėjo taip suklysti - ir alaus kiekis ir spalva ir ... vienu žodžiu keisiu:)
    P.S. norėčiau tik dar paklausti - ar nuo virimo trukmės keičiasi alaus spalva?
  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 19 d.
    Tamsėja dėl taip vadinamos "katiliuko" karamelizacijos ir Mailardo reakcijos. Tamsėja.
  • Burbulas

    2014 m. Lapkričio 19 d.
    Ačiū
Prisijungę aludariai