Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gruodžio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 5 d.

Parametrai

OG:
1.069
FG:
1.014
ABV:
7.2 %
IBU:
98
EBC:
29
IBU/OG:
1.42
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Čekiškas pilsnerio salyklas 3.0 4.286
Avižiniai dribsniai 4.0 0.714
Miuncheno salyklas 25.0 0.714
Angliškas 'Crystal Malt' 150.1 0.400
CaraCrystal 120.1 0.310
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.040
      6.464

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Simcoe 13.0 50 60
Simcoe 13.0 50 15
Simcoe 13.0 50 1
Simcoe 13.0 50 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

Salinimas 50 - 10 min; 65 - 60 min; 78 - 10 min
6 ml Biersol - 15 min

Komentarai

  • Gytis

    2014 m. Gruodžio 4 d.
    Nesu IPA specas, bet man čia tų salyklų per daug atrodo. Karamelės 11 proc, miuncheno dar 11. Bet, kaip suprantu, receptas jau išbandytas, ar ne?
  • Peckelis

    2014 m. Gruodžio 4 d.
    Jei receptas išbandytas, tada jokių klausimų - verdi ir mėgaujiesi. Jei ne, klausimas toks - ką reiškia "turėtų būti belgiškas pilsneris"?
    IPA (jei tai ne hibridinė versija)verdamas iš Pale Ale bazinio salyklo (apie 90%), pridedant kažkiek Vienos ar Miuncheno kūnui ir karamelinių iki 80 EBC spalvai ir saldėsiui. Bet tikrai, virk savo alų, Pilsneris irgi nebus blogai.
    P. S. Rūgščiojo salyklo kiekį dedi, kad dėti, ar pasiskaičiavai, kad tik tiek jo tereikia?
  • Nemas

    2014 m. Gruodžio 4 d.
    Cia kopijuota nuo Gvolko Mickeller amarilo IPA recepto. Mickelleris visa serija vire vieno apynio ipu ir salyklu sudetis buvo praktiskai ta pati. Niekur nerandu ju klonu receptu. Tai skolinuosi ideja is Gvolko. Siaip bandysiu virti visa serija ipu su skirtingais apyniais. Gal kas kokia nuorodele kur rasti Mickeller klonu receptu? Butent vieno apynio. Srry del alfabeto. Su mobiliu rasau.
  • Nemas

    2014 m. Gruodžio 4 d.
    Kaip supratau, tai per ilga branda šiam alui į naudą neišeina... Bet, būtent pagal panašų receptuką ir bandysiu išvirti artėjantį sekmadienį... jei neapsigalvosiu dėl bazinio.
Prisijungę aludariai