Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gruodžio 8 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.017
ABV:
5.8 %
IBU:
31
EBC:
48
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 3.400
Vienos salyklas 7.0 1.100
BEST Melanoidin salyklas 60.0 0.450
CaraBelge 33.0 0.450
Cukrus 0.0 0.300
CaraMunich 120.1 0.260
Konditerinis cukrus (rudas) 500.4 0.230
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 904.7 0.110
      6.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 3.8 16 60
Nelson Sauvin (New Zealand) 13.0 5 60
Styrian Golding (Slovenia) 5.3 14 60
Hersbrucker (German) 4.3 16 60
Žvaigždinis anyžius 0.0 6 20
Airiška kerpena 0.0 1 15
Styrian Golding (Slovenia) 5.3 14 15
Gvazdikėliai 0.0 7 10
Imbiero šaknis 0.0 30 10
Muskato riešutas 0.0 1 10
Cinamono lazdelės 0.0 3 10
Hersbrucker (German) 4.3 15 5
      128  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 72

Komentarai

  • Peckelis

    2015 m. Gruodžio 7 d.
    Kaip gvazdikėliai? Ne per daug? O ir anyžiaus kiekis toks mėgejams skirtas :)
  • Varnalėša

    2015 m. Gruodžio 8 d.
    Ajajai, neparašiau pastabų iškart po virimo. 
    Recepte buvo numatyta 10g žvaigždinio anyžiaus, bet kai pamačiau kiek tai yra, sumažinau iki 6 vnt (ir tai bijojau, kad permuš viską).
    Gvazdikėliai irgi 7 vnt. ne gramai.
    Imbieras - gramais.
    Muskato riešutas - 1 šaukštelis.
    Cinamonas - 3 lazdelės.
    Šiaip, labai subalansuotas alus, nei vienas prieskonis aiškiai nedominuoja.  

  • SJo

    2015 m. Gruodžio 9 d.
    Kiek laiko užtruko fermentacija ?
  • Varnalėša

    2015 m. Gruodžio 9 d.
    Gruodžio pirmom dienom stabilizavosi ties 1.020 ir nebejuda.
Prisijungę aludariai