Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gruodžio 1 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.011
ABV:
6.0 %
IBU:
27
EBC:
12
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsen salyklas 4.0 3.970
Munich Dark salyklas 25.0 1.080
Medus 2.0 0.220
Nesalykliniai kviečiai 3.0 0.180
      5.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Jarrylo 14.0 10 60
Jarrylo 14.0 10 30
Jarrylo 14.0 10 10
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Belle Saison 12.0 80

Pastabos

Vanduo čiaupo + 5 g gipso, 3 g CaCl. Salinimui 24 ml, tekinimui 23 ml 20% fosforo r.
Verdant pridėti 17 ml fosforo r., kad pH gauti apie 5,1-5,2.
Salinimas:
45-55 - 12 min.,
55-64 - 11 min.,
64 - 30 min.,
100% dekokcija, keliam iki 73 - 20 min.,
keliam iki 77, tekinam.

Komentarai

  • vidmantas

    2015 m. Gruodžio 1 d.
    Aš nesuprantu kaip ta 100% dekokcija vykdoma. Visą mentalą virini? Gal smulkiau galėtum?
  • Peckelis

    2015 m. Gruodžio 1 d.
    Pakankamai paprasta :) Elementariai nukošiu skystąją dalį į atskirą talpą, stengiuosiu, kad nekristų žemiau 55C, tirštąją užvirinu, paverdu max dašimt minučių ir vėl sumaišu. Žiūriu, kad abiejų dalių kiekiai ir temperatūros atitiktų tokius parametrus, jog po maišymo temperatūra būtų apie 73C. Kaip ir viskas :)
Prisijungę aludariai