Receptas / Pirmas Blynas
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. vasario 20 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. vasario 20 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 5.000 | 100.0 | |
5.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 85 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 5.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
Salinau prie ~68C. Norėjau prie 66C bet salyklas buvo šiltesnis nei galvojau.
Tekinau pildamas ~84C, kas turėjo tekinima padaryti prie 78.
Fermenteryje buvo 19 dienų
Tekinau pildamas ~84C, kas turėjo tekinima padaryti prie 78.
Fermenteryje buvo 19 dienų
Peckelis
2016 m. Vasario 20 d.IgnasV
2016 m. Vasario 21 d.Čia irgi užsimena apie rehidrataciją: http://www.homebrewersassociation.org/how-to-brew/take-the-luck-out-of-clear-beer-with-irish-moss/
Moksliškai, tai tikriausiai neįrodyta, reiktų pasidomėti.
Peckelis
2016 m. Vasario 21 d.Nes man klausimas toks - lengvai galima persistengti bei surišti į nuosėdas ir reikalingus baltymus. Tada problemos su puta ir mielių dauginimuisi būtinomis amino rūgštimis, tiksliau, jų nebuvimu :)
Zydrius
2016 m. Vasario 22 d.Peckelis
2016 m. Vasario 22 d.