Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. kovo 1 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. balandžio 10 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.018
ABV:
5.5 %
IBU:
38
EBC:
30
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich salyklas 15.0 2.500
Pale Ale salyklas 8.5 1.500
CaraMunich salyklas 120.8 0.500
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 20 60
Hallertau Mittelfruh 3.5 20 10
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew S-33 12.0 70

Pastabos

50C -20 min 1/3 dekokcija -10 min
62C- 50 min 1/3 dekokcija -10 min
72 C - 20 min
78C -10 min, tekinimas


Komentarai

  • Modeslovas

    2016 m. Balandžio 8 d.
    Temperatūros geros , mielės tai ne lagerinės
  • D-11

    2016 m. Balandžio 8 d.
    Domaso, čia ne lageris :)
  • Modeslovas

    2016 m. Balandžio 8 d.
    :) Nu tada ir ne Miuncheno dunkel
  • domaso

    2016 m. Balandžio 9 d.  
    Oi velnias, net nepamačiau, kad ne lagerinės - į "Miuncheno Dunkel" dirstelėjau ir apsigavau - atsiprašau...
    Nežinau kiek griežtai šitam stiliui reiškia mielės - sakykim koks "Baltijos Porteris" gali praslyst šaltoje fermentacijoje su elio mielėm, šitas, nežinau..

    P.S. Galėtų būt Aludarių Klube stilius "Fake Lager" - kaip ne kaip, namų aludarių kultūroj egzistuoja...
  • Peckelis

    2016 m. Balandžio 9 d.
    Toks protingas, o nepamatei :)
    Jei taikoma į stilių, mieles bent jau elines/lagerines reiktų pataikyt. Yra kai kurių išimčių, bet ne per daugiausiai. Pagrinde hibridiniai alūs.
    Kas dėl Baltijos porterio - tai alus, galimas fermentuoti tiek lagerinėmis, tiek elinėmis (pabrėžiu, normaliose temperatūrose) mielėmis. Visai nebūtinai vėsi elinė fermentacija, niekur nereikia praslysti.
    O Fake Beer idėja gera :D
Prisijungę aludariai