Receptas / Erstikio BALTIJOS PORTERIS 2016
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. kovo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. kovo 30 d.
Parametrai
OG:
1.066
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
7.2 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
40
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Vikingmalt) | 3.0 | 4.500 | 81.8 | |
Karamelinis salyklas | 242.0 | 0.500 | 9.1 | |
Brown Malt | 151.0 | 0.500 | 9.1 | |
5.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 11.0 | 15 | 60 | |
Northern Brewer | 7.5 | 5 | 15 | |
Magnum | 11.0 | 10 | 15 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M84 Bohemian Lager (šlapios, naudotos) | 60.0 | 84 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~11L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 13ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~11L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 13ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)