Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. kovo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. kovo 30 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.011
ABV:
7.2 %
IBU:
28
EBC:
40
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Vikingmalt) 3.0 4.500
Karamelinis salyklas 242.0 0.500
Brown Malt 151.0 0.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 11.0 15 60
Northern Brewer 7.5 5 15
Magnum 11.0 10 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M84 Bohemian Lager (šlapios, naudotos) 60.0 84

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~11L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 13ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai