Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. kovo 29 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. balandžio 11 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.012
ABV:
5.5 %
IBU:
51
EBC:
10
IBU/OG:
0.94
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.500
BEST Rūgštinis salyklas 8.0 0.250
      5.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 10 60
Mosaic 12.0 5 45
Mosaic 12.0 5 40
Mosaic 12.0 5 35
Mosaic 12.0 5 30
Mosaic 12.0 5 25
Mosaic 12.0 5 20
Mosaic 12.0 5 15
Mosaic 12.0 5 10
Mosaic 12.0 5 5
Mosaic 1.0 20 0
Mosaic 12.5 20 0
Mosaic 12.5 15 0
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 77

Pastabos

50 C - 10 min.
66 C - 60 min
Mash out - 10 min


https://www.youtube.com/watch?v=l-dYNttdgl0

Komentarai

  • Peckelis

    2016 m. Kovo 29 d.
    Skaniai atrodo! Tiesa, nemanai, kad daugoka dribsnių? Virš 12%, ir esant tokiam salinimo režimui - ką aš žinau :)  Ginkis... :D
  • AJ

    2016 m. Kovo 30 d.
    Panašia salyklo baze dariau vieną IPA (nieko blatno tik pora apdovanojimų gavo :)), bet vietoj dribsnių dėjau kvietinį salyklą. Bet gal ir tavo tiesa, užteks vieno dribsnių pakelio 400 g. O salinimo režimas..net nežinau ką ir atsakyti, taikau tarp 66-67 vienfazį, nes kaip suprantu šitam salyklui baltyminės pauzės kaipo ir nereik.
  • Peckelis

    2016 m. Kovo 30 d.
    Salyklui gal ir ne, nors Pale mėgsta 50C pasivartyti :) O va nesalykliniai priedai ir iškart singlas - čia klausimas. Bet nedidelis kiekis - ne bėda. Tavo buvęs gėris neturėjo nesalyklinių priedų - buvo kvietinis salyklas, sakei.
  • AJ

    2016 m. Kovo 30 d.
    Peckeli, kadangi esi autoritetingas aludaris, tai paklausysiu :)
    Bus pasivartymas visiem salyklams prie 50 C, dribsnių perpus ir salinsiu atskiram puode, po to į bendrą prie 66 C. Buteliuką rezervuoju tau ir neprašant :))
  • Peckelis

    2016 m. Kovo 30 d.
    Nei čia reikia paklausyti, nei privalu neklausyti :D
    Esi praviręs daug puikių alų ir turi savo galvą beigi matymą. Tavo pirminis variantas gal tik turėjo tikimybę būti papildomai miglotas dėl dribsniuose nesuskaidytų gliukanų ir "neaplaužytų" ilgagrandinių baltymų. Ir gal FG būtų stojęs 1-1.5 Plato anksčiau, nei norėtųsi. Tačiau tai nereiškia, kad alus nebūtų puikus. Taip kad... rezervacija priimama ;)
Prisijungę aludariai