Receptas / Zeks
Informacija
Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. birželio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. liepos 30 d.
Parametrai
OG:
1.082
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
9.0 %
|
|
IBU:
34
|
|
EBC:
59
|
|
IBU/OG:
0.41
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Munich salyklas | 15.5 | 7.000 | 51.9 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 5.000 | 37.0 | |
Crystal malt | 130.6 | 0.500 | 3.7 | |
Special B salyklas | 291.2 | 0.500 | 3.7 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 803.6 | 0.500 | 3.7 | |
13.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager W34/70 | 12.0 | 83 |
domaso
2016 m. Spalio 27 d.Jau ko gero ragautas? Ar kažką specifinio porteryje duoda toks metodas?
Kaip su alkoholiu, ar stipriai jaučiamas? (kaip tik panašų receptą pats ruošiuosi virt, bet man su ABV 7% ir į viršų, kažkodėl alkoholis lenda..)
Peckelis
2016 m. Spalio 27 d.Lrytas1
2016 m. Spalio 27 d.domaso
2016 m. Spalio 27 d.O dėl įtakos kartumui ir žoliškumui tai nežinojau. Nelabai patyręs aludaris dar, bet porteriuose man "Flavor/Aroma" apyniai paprastai nelabai ir pasijaučia, o šitas metodas gal visai ir įdomus sprendimas atrodo tuo atžvilgiu. Tik kad porteris išbrangsta, va kokio Magnumo vos ne 4 kartus mažiau reiktų, o jis dar ir 3 kartus pigesnis :) – Juokais aš čia - juk ne dėl kainos haumbriūvinam... :-)