Receptas / Lengvuma
Informacija
Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 20 d.
Parametrai
OG:
1.080
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
8.9 %
|
|
IBU:
36
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.45
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 7.700 | 81.9 | |
Invertuotas cukrus (šviesus) | 0.0 | 1.700 | 18.1 | |
9.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
El Dorado | 14.3 | 15 | 60 | |
Saaz (CZ) | 3.0 | 60 | 60 | |
Tettnanger (German) | 3.1 | 45 | 30 | |
120 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel | 12.0 | 85 |
Pastabos
Peckelio kopija.
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/5126-lengvuma
(Kitas bus su 3864 Canadian/Belgian
Vanduo 15/16, 2 g gipso, 5 g CaCl, 41/53 rūgšties.
Ca - 123, Mg 17, Na 10, Cl 97, S04 55. Very malty.
50/64/70/78 - 15/30/iki neigiamo jodo/tekinam.
20 litrų vandens iki 5.4 pH - apie 90 ml rūgšties.)
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/5126-lengvuma
(Kitas bus su 3864 Canadian/Belgian
Vanduo 15/16, 2 g gipso, 5 g CaCl, 41/53 rūgšties.
Ca - 123, Mg 17, Na 10, Cl 97, S04 55. Very malty.
50/64/70/78 - 15/30/iki neigiamo jodo/tekinam.
20 litrų vandens iki 5.4 pH - apie 90 ml rūgšties.)
Komentarai
-
Peckelis
2016 m. Gruodžio 25 d.Mano atveju - 5 min. iki virimo pabaigos -
Vaina
2021 m. Sausio 21 d.Kiek toks alus fermentuojasi ir kiek laiko brandinasi ? iki geriamo pavidalo ? -
Paklydęs
2021 m. Sausio 22 d.Vaina, žinok įvairiai, kartais ir mėnesio- dviejų užtenka. Įdomu ar su šitom mielėm ar tas įmanoma? :)
-
Peckelis
2021 m. Sausio 22 d.Toks alus aktyviai fermentuojasi 4-5 paras, kad nurimtų ir susitvarkytų - iki 7-9 parų. Branda šitam alui reikalinga. Ne mažiau 2 mėnesių, pikas - 3-4 mėnesiai. -
Vaina
2021 m. Sausio 23 d.Ačiū ;)
Aludarių Taurė 2017
2017 m. balandžio 30 d.