Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 20 d.

Parametrai

OG:
1.080
FG:
1.012
ABV:
8.9 %
IBU:
36
EBC:
9
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2017

    2017 m. balandžio 30 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Belgiškas elis ir rūgštusis alus
    Surinkti taškai: 326.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 7.700
Invertuotas cukrus (šviesus) 0.0 1.700
      9.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
El Dorado 14.3 15 60
Saaz (CZ) 3.0 60 60
Tettnanger (German) 3.1 45 30
      120  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel 12.0 85

Pastabos

Peckelio kopija.
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/5126-lengvuma
(Kitas bus su 3864 Canadian/Belgian
Vanduo 15/16, 2 g gipso, 5 g CaCl, 41/53 rūgšties.
Ca - 123, Mg 17, Na 10, Cl 97, S04 55. Very malty.
50/64/70/78 - 15/30/iki neigiamo jodo/tekinam.
20 litrų vandens iki 5.4 pH - apie 90 ml rūgšties.)

Komentarai

  • Peckelis

    2016 m. Gruodžio 25 d.
    Mano atveju - 5 min. iki virimo pabaigos
  • Vaina

    2021 m. Sausio 21 d.
    Kiek toks alus fermentuojasi ir kiek laiko brandinasi ? iki geriamo pavidalo ?
  • Paklydęs

    2021 m. Sausio 22 d.
    Vaina, žinok įvairiai, kartais ir mėnesio- dviejų užtenka. Įdomu ar su šitom mielėm ar tas įmanoma? :)
  • Peckelis

    2021 m. Sausio 22 d.
    Toks alus aktyviai fermentuojasi 4-5 paras, kad nurimtų ir susitvarkytų - iki 7-9 parų. Branda šitam alui reikalinga. Ne mažiau 2 mėnesių, pikas - 3-4 mėnesiai.
  • Vaina

    2021 m. Sausio 23 d.
    Ačiū ;)
Prisijungę aludariai