Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
69 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. balandžio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. balandžio 24 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.011
ABV:
5.9 %
IBU:
28
EBC:
10
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.000
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.100
BEST Caramel Munich II salyklas 121.3 0.060
BEST Vienna salyklas 9.0 0.060
BEST Kvietinis salyklas 4.8 0.060
      5.280

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (DE) 3.8 35 60
Hallertau Mittelfruh 3.8 30 30
      65  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
lalemando diamond 24.0 80

Pastabos

https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=GW1T1XM

62-66 ~60min
68-72~15min.
2 nerimtos lengvos dekokcijos (praktiškai tik užvirė)
nutrivito ir biersolio truputi.
mielės wyesto prieš savaitę neužsikūrė,tai  porą dienų prieš virimą , porą litrų starteriukas iš diamondo pakelio,kitas pakelis rehidratuotas ir iškarto į misą).
 Mielės suvestos 15 C
po puses paros14 c
dar po puses 13 c
dar po puses 12C
dar po puses 11C
dar po puses 10C
besibaigiant porą parų diacetilui 15C

Komentarai

  • Dalius

    Prieš 4 sav.  
    Eli, blogi reikalai :( Lageruose pagal internetus galioja griežtoji Reinheitsgebot versija - tik miežiai. Bet jei dabar nebekontroliuotum temperatūros, tai gal galėtum savo alų pervadinti eliu, ten jau ok ir kvietys ir rugys. Tada kaip tik man temp kontrolerį paskolintum, dabar labai ieškau skubiai.
    P.S. A tikrai mieles sudėjai prie 15 ir per kelias dienas numetinėsi iki 10 fermentacijai? Dažniau atbulai daro kiti.
    P.S.2 Kokia želatina? :)
  • domaso

    Prieš 4 sav.
    Kadangi tų kviečių tik vargana saujelė, tai galima net nerašyt į lentelę, nemanau kad koks teisėjo liežuvis išgaudys :) Kvietinio jei deda, tai bent kokių 10% dėl putos ir pan., tada gal ir pajaustum ką nors...
  • elis

    Prieš 4 sav.  
    Man patiko ta nuo 15 iki 10, aišku tai buvo šwarcbieras ir pasirodė AT neblogai, tai todėl taip sumąsčiau,ir kai kurie vokiečių puslapiai taip rekomenduoja, tiesa tai šwarcams,o ir mielių mauglyste netikėtai įvyko. Ne paskolint negaliu,kaip tas temperatūras sugaudysiu. Tarp kitko buvo ant akių už kritęs stc1000 ant Vilniaus už kokius iki 20 euru O dėl kviečio man atrodo ir kilo ta alaus švarumo koncepcija.
  • GiN

    Prieš 2 sav.
    domaso, žmonės kalba, kad Vilniaus vanduo tinkamiausiais baltijos porteriui virti ;)

    >Aš kaip tik maniau, kad Vilniaus vanduo Lietuvoj vos ne geriausias šviesesniam alui (?) 
  • domaso

    Prieš 2 sav.  
    Gal tuomet čia apie Uteną tą dalyką girdėjau ir sumaišiau...
    O porteriams ir stautams tai tikrai žinau kad Kauno vanduo visai geras: HCO₃⁻ būna 400-600 mg/l, tai su tamsiais ir degintais salyklais visai susigroja...
Prisijungę aludariai