Tinklaraščiai
Tinklaraščių įrašai
-
Skaičiuoklės aludariams
Prieš 4 d. / Apie alųVis sulaukiu klausimų, kaip apskaičiuoti alkoholio kiekį aluje bei kitų klausimų, kuriems atsakyti reikalingos skaičiuoklės. Šiame straipsnelyje rasite keletą pagrindinių skaičiuoklių, naudingų aludariams. A … Skaityti toliau →
-
Local Pub ir Funky Fluid koloboracija
Prieš 4 sav. / Modesto blogas apie kolekcijas ir alųSugalvojau vieną dieną nuvažiuoti iki Vilniaus. Sraute išlindo žinutė, kad į Local Pub atvažiuoja lenkų aludariai Funky Fluid. Būtent šie du dariniai koloboravosi ir išvirė alaus. Nėra ką slėpti, Local Pu … Skaityti toliau →
-
Trumpa pažintis su nepriklausomų mažųjų alaus gamintojų asociaciją
2023 m. Balandžio 18 d. / Modesto blogas apie kolekcijas ir alųPaskutiniame įraše užsiminiau, kad Putoja alaus festyvalyje teko pabendrauti apie nepriklausomų mažųjų alaus gamintojų asociaciją. Tiesa pasakius kol aš ją tokią suradau internetuose užtruko laiko, nes yra t … Skaityti toliau →
-
Best Brew Challenge konkurso 2023 metų tema: tamsusis Doppelbock alus
2023 m. Balandžio 18 d. / Apie alųGreitai bėga laikas, atrodo ką tik darėme Altbier'ą, o jau laikas naujam konkursui. Šių metų Best Brew Challenge konkurso tema: tamsusis Doppelbock alus. Tai tamsus, stiprus vokiškas lageras, kuris net ir pačioj … Skaityti toliau →
-
Kombučia: antrinė fermentacija - F2
2023 m. Balandžio 7 d. / Apie alųŠiame straipsnelyje papasakosiu, kaip galima daryti kombučios antrinę fermentaciją, dar sutrumpintai vadinamą F2. Rašau „galima“, o ne „reikia“, nes daryti antrinę fermentaciją nėra būtina. Jei jums pat … Skaityti toliau →
-
Putoja 2022
2023 m. Balandžio 4 d. / Modesto blogas apie kolekcijas ir alų2022 metų rugsėjo pradžia buvo pilna su alumi susijusių renginių. Pirmas savaitgalis, jei gerai pamenu, kvietė į tris iš jų. Nors imk ir persiplėšk. Kadangi pirmą rugsėjo savaitgalį buvau paskyręs Lietuvos … Skaityti toliau →
-
Praha: alaus gidas
2023 m. Balandžio 2 d. / nulis.ltkategorijoje: Alus Praha nėra visai tipinis alaus miestas. Visi žino, kad Čekija - alaus šalis su tikrai giliomis alaus tradicijomis. Tačiau nereikia pamiršti, kad Čekija yra lagero kraštas. Taigi, grožio … Skaityti toliau →
-
Žmogšala 10 – jau rytoj!
2023 m. Vasario 10 d. / Alus AlusJubiliejinis žiemos alaus festivalis Žmogšala-10 šiais metais vyks vasario 11 d. LITEXPO parodų centre, 2-oje salėje. Festivalio pradžia 12:00, namų aludariai pradeda 13:00, tad patartina … Skaityti toliau →
-
Jubiliejinis žiemos alaus festivalis Žmogšala-10
2023 m. Vasario 8 d. / Apie alųJubiliejinis žiemos alaus festivalis Žmogšala-10 šiais metais vyks vasario 11 d. LITEXPO parodų centre, 2-oje salėje. Festivalio pradžia 12:00, namų aludariai pradeda 13:00, tad patartina nevėluoti. Renginio pab … Skaityti toliau →
-
Paskelbti Best Brew Challenge 2022 m. konkurso rezultatai
2022 m. Rugsėjo 13 d. / Apie alųŠiandien, tiesioginės transliacijos metu iš parodos Drinktec (vykstančios Miunchene), paskelbti Best Brew Challenge 2022 m. konkurso rezultatai. Šių metų konkurso tema - Diuseldorfo tradicinio alaus stilius Altb … Skaityti toliau →
-
Du festivaliai Londone: Great British vs London Craft
2022 m. Rugpjūčio 10 d. / nulis.ltkategorijoje: Alus Pirmasis buvo London Craft Beer Festival (LC) prieš kovidą. Tiesa sakant, per skubėjimą nusipirkau bilietą vietoj Great British Beer Festival (GB). Labai džiaugiuosi, kad atsirado pauzė p … Skaityti toliau →
-
Dvi kalendorinės alaus šventės (2022)
2022 m. Rugpjūčio 4 d. / Apie alųSveikinu visus apyngalvius su IPA diena! Ši diena nuo 2011 metų švenčiama pirmąjį rugpjūčio ketvirtadienį, šiemet tai rugpjūčio 4 d. Kitais metais ši diena bus švenčiama rugpjūčio 3 d. Šio įrašo p … Skaityti toliau →
-
NTAKD - Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas #3
2022 m. Liepos 24 d. / nulis.ltkategorijoje: Alus Šį kart apie tai, kaip NTAKD (Narkotikų, tabako, alkoholio kontrolės departamentas) nevykdo savo tiesioginių pareigų, kaip gina didžiuosius gamintojus. Sekite mane Youtube kanale. … Skaityti toliau →
-
Kombučia: kaip pradėti?
2022 m. Liepos 12 d. / Apie alųNorėdami pradėti daryti kombučią, pradžioje turite gauti kombučios grybą (angl. SCOBY). Grybą galima gauti iš kitų kombučios entuziastų arba užsiauginti iš parduotuvėse parduodamos nepasterizuotos kombuči … Skaityti toliau →
-
Paskelbti „Aludarių taurės 2022“ nugalėtojai
2022 m. Birželio 6 d. / Apie alųŠeštadienį, birželio 4 d. Vilniuje įvyko baigiamieji namų aludarių konkurso „Aludarių taurė 2022“ renginiai. Šiemet 34 dalyviai pateikė 144 alus, kuriuos vertino 30 teisėjų. Geriausiu konkurso alumi pr … Skaityti toliau →
-
Best Brew Challenge 2022 tema: Altbier
2022 m. Kovo 24 d. / Apie alųVokietijos salyklo gamintojų Bestmalz kasmet organizuojamo namų aludarių konkurso Best Brew Challenge virimo diena - jau rytoj! Šio konkurso metu aludariai vienu metu visame pasaulyje užmaišo alų, padarytą kū … Skaityti toliau →
-
Namų aludarių konkurso rezultatai festivalyje ŽMOGŠALA 2022
2022 m. Kovo 4 d. / Apie alųIX-ojo festivalio „Žmogšala“ metu, tradiciškai vyko namų aludarių konkursas. Įdomu tai, kad pirmajame laimėtojų trejetuke - trys IPA stiliaus alūs, o iš viso - 4 alūs. O kaip čia taip: 4 alūs trejetuke? … Skaityti toliau →
-
Namų aludarių konkursas festivalyje ŽMOGŠALA 2022
2022 m. Vasario 15 d. / Apie alųŠiemet po pernykštės virtualizacijos į įprastą formatą sugrįžta žiemos alaus festivalis Žmogšala-9. Jis, kaip ir užpernai, vyks klube „Kablys“ (Kauno g. 5, Vilnius) vasario 19 d., šeštadienį. Pradžia … Skaityti toliau →
-
Cukraus skaičiavimas alaus užgazavimui (3 dalis): alaus užgazavimo procesas
2022 m. Sausio 11 d. / Apie alųKai jau išsiaiškinome, kaip apskaičiuoti užgazavimo cukraus kiekį, kaip jį pamatuoti, susipažinome su cukraus rūšimis, pasigilinkime šiek tiek į patį alaus užsigazavimo procesą. Gazuojant alų atliekame tri … Skaityti toliau →
-
Namų aludarių konkursas „Baltijos puta“ - kvietimas registruotis
2022 m. Sausio 10 d. / Apie alųAntrą kartą vykstantis žiemos namų aludarių konkursas „Baltijos puta“ kviečia aludarius registruotis. Konkursui galima pateikti stout ir porter stiliaus alų. Daugiau informacijos, registracijos formą ir ta … Skaityti toliau →