Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 19 d.

Parametrai

OG:
1.092
FG:
1.022
ABV:
9.1 %
IBU:
135
EBC:
35
IBU/OG:
1.47
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viskio salyklas, lengvai rūkytas durpėm 8.0 5.000
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.050
      5.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target (U.K.) 11.4 40 60
Target (U.K.) 11.4 40 40
Target (U.K.) 11.4 20 10
Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos 0.0 25 0
      125  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1028 | London Ale (starteris) 500.0 76

Pastabos

Salinimas:
~65-67°C - 60 min. + 4g CaSO4
~10 litrų mentalo pavirinimas - 20 min.
--> 89˚C - 5 min.
Išviso 120 min.
pH ~ 5,2

Prieš verdant: G = 1,088 V = 13,0 l

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~20°C

Dėkui Maistrai už mieles.

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Sausio 7 d.
    Tai jau o kodėl ne gaisrininkų? Dūmų privarei, be dujokaukės nesivalkiot:DD
  • Dainius

    2014 m. Sausio 7 d.
    Šįryt dvi paras augintą starterį supyliau mison, grįžęs radau be jokių išorinių pakitimų, bet štai prieš trejetą valandų pasirodė puta - taip ir žinojau.
    Pavyko užaugint mielių be jokių maišyklių iš poros mililitrų mielių pyrago.
  • Peckelis

    2014 m. Sausio 8 d.
    Pavyko tau, pilkasis:) Rezervuočiau butelioką, jei ką.
  • Dainius

    2014 m. Sausio 8 d.
    Būtinai, jei tiktai bus geriamas.
  • AJ

    2014 m. Vasario 14 d.
    Maistra, daviau tau lengvesnę kumpio versiją ~7 ABV (Viskio stiprusis), mielės tos pačios ;]
Prisijungę aludariai