Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 17 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 11 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.004
ABV:
8.1 %
IBU:
18
EBC:
10
IBU/OG:
0.27
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 6.000
Cukrus 0.0 0.400
BEST Aromatic salyklas 50.0 0.300
BEST Kvietinis salyklas 4.0 0.300
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Hersbrucker 3.0 80 60
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
3711 | French Saison 2000.0 94

Pastabos

3711 | French Saison Starteris 2L
50C - 10min
66C - 90min
76C - 15min

Komentarai

  • Lrytas1

    2014 m. Kovo 4 d.
    FG:1.004 matyt cukrus šitame recepte nelabai reikalingas buvo :)
  • Peckelis

    2014 m. Kovo 4 d.
    O tai kaip cukrus įtakoja FG?
  • Artis

    2014 m. Kovo 4 d.  
    Lengvesnis maistas mielėms. Bet tai nėra pagrindis faktorius. Daugiau lemia pačios mielės, bei jų kiekis ir fermentacijos temp., salinimo režimai. Esu bandęs Belgian Saison iš Wyeast'o, tai jei gerai pamenu irgi gan sausai išvalgė.
    Curkrumi belgai dažnai ir nori palengvinti sunkesnį kūną ir padidinti stipresnio alaus geriamumą.
  • Lrytas1

    2014 m. Kovo 4 d.
    Dėjau cukrų su mintimi, kad tai padės pasiekti žemesnį FG. Persistengiau :) Nors pagal alaus stilių cukrus ir priklauso.
  • Lrytas1

    2014 m. Gegužės 14 d.
    20c kokias 7d
Prisijungę aludariai