Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 25 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugpjūčio 13 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.006
ABV:
7.6 %
IBU:
14
EBC:
11
IBU/OG:
0.21
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Čekiškas pilsnerio salyklas 3.0 3.730
Kviečių dribsniai 3.0 2.050
CaraPils 5.0 0.350
Speltos dribsniai 3.0 0.180
CaraMunich 120.1 0.150
      6.460

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 2.0 70 60
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WLP665 Flemish Ale Blend 35.0 90

Pastabos

Turbid Mash - 21.5 ltr.
1. Salyklui ir dribsniams su 4.6 ltr 61°C H2O pasiekti 45°C, 15 minučių.
2. Įpilti 2,5 ltr H2O (100°C), keliam iki 59°C, 10 minučių.
3. Nusunkiam:) 1 ltr skysčio, į puodą, keliam iki 88°C, ir laikom.
4. Įpilam 8 ltr H2O (86°C), keliam iki 66°C, 30 minučių.
5. Nupilam 3.8 ltr skysčio, supilam į puodą, šildom iki 88°C, laikom.
6. Įpilam 6.5 ltr H2O (90°C) keliam iki 72°C, 20 minučių.
7. Nutekinam apie 5 ltr (galim povaliai pradėti šildyti), bet papildom karštu krakmolinguoju, kad gauti apie 76°C, laikom 20 min.
8. Tekinam su 88°C H20 (apie 18 ltr), kol tankis yra mažiau nei 2°P (1,008). Turim gauti apie 32 ltr misos pre boil.
7 ml fosforo r. salinimui, 4.4 ml - tekinimui, 2 g gipso ir 5 CaCl.

Komentarai

  • west

    2014 m. Balandžio 2 d.
    vai vai. na negi reiks po biški pratintis prie lambikų:) kolkas kiek ragavau komerciškų nesu fanas. bet gi peckelis blogai nepadarys :)
  • Peckelis

    2014 m. Birželio 29 d.
    Taigis, taigis, o kaipgis! Šep tep prisidrąsinau išvirti. Ale ir su salinimu nelengva, ir virti tris valandas ilgu... Bet padaryta, reiks laukti, kad darysis. Bo ne mielės supiltos, o pokeistis visoks koks bretanomicis:))...
  • AJ

    2014 m. Birželio 29 d.
    Virimo procesas, tai Hard Rock brewing :D

    Ragavimas 2015 vasarą?
  • Peckelis

    2014 m. Birželio 29 d.
    AJ> Greičiau 2016:) Kitai vasarai jauno pažiūrėjimas, kas gali gautis bręstant.
    Maistra> O apie vietinę vis pamislinu, bet dar nepribrendau, matyt:)
Prisijungę aludariai