Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 12 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. vasario 12 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.014
ABV:
5.3 %
IBU:
17
EBC:
16
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 3.400
CaraPils 5.0 0.500
      3.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (U.S.) 4.0 30 60
Tettnanger (U.S.) 4.0 15 15
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 75

Pastabos

Su citrusinių vaisių prieskoniais (objektyvi pastaba iš ragavausių);
bei turi kvietinio alaus užuominų - vėlgi objektyviai pastebėta;
labai skanus - subjektyviai, bet iš visos širdies Jums sakau!

Su linkėjimais, Laurynas

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Balandžio 15 d.

    Ragautas GiN'o edition'as 2012 04 VAK'e. Techniškai viskas gerai, dėl to pastabų neturiu. Bet mano skoniui jis kiek "skystokas". Pasikartosiu, tai ne priekaištas aludariui, bet labiau recepto įvertinimas. Siūlau padidinti IBU iki 22-23 ir įdėti 300-500 gramų avižų dribsnių. Jie suteiktų savitesnio charakterio ir kremiškumo kreminiam eliui. Bazino salyklo kiekį kiek sumažinti, kad nebūtų daugiau nei 5,2% ABV.
  • Gytis

    2012 m. Balandžio 15 d.
    Arba pakeisti mieles į ką nors labiau su charakteriu.
  • Regis

    2012 m. Balandžio 15 d.
    GIN versija man pasirodė ne tokia "kremiška", kokios tikėjausi. Tiesiog lyginu su savo virta versija.
    Gal būt tai vandens skirtumas?
  • Regis

    2012 m. Balandžio 15 d.
    Tiesa, aš fermentavau su S-04, dabar burbuliuoja kubilas su Danstar Nottingham.
  • Dainius

    2012 m. Gegužės 2 d.
    Kaip iš ekstrakto tai skanus, bet gali būt ir geresnis.
Prisijungę aludariai